Xiaomi G11 vagy Roborock H7 Ultra porszívó? Döntsük el!

1031
- Hirdetés -

A robotporszívók korában nem vagyok egyedül, aki még mindig hisz a manuális takarítás szentségében. Rengeteg robot járt már nálam és a mai napig is teljesít egy Roborock S5 Max. De! Egy háztartásból sem, hiányozhat egy remek kézi porszívó, abból is csak a legjobb vezeték nélküli. Két ilyen van jelenleg a piacon, a Xiaomi Vacuum Cleaner G11 és a Roborock H7 Ultra!

Xiaomi Vacuum Cleaner G11 és Roborock H7 Ultra

Ami nyilvánvalóan közös bennük, az a felhasználási terület. Kézi, vezetéknélküli és akkumulátoros porszívók, amik teljes mértékben a hasznunkra lesznek. Mint tudjuk, a robotporszívók fizikailag képtelenek mindenhol felsöpörni és a szőnyegekkel is megküzdenek. És még lassúak is…

Az ember ebben a műveletben nem a hibaforrások halmaza, hanem pont ellenkezőleg. Egy robotporszívó nem látja a koszt a padlón, a szőnyegen, hanem csak rideg számok alapján megy végig a területen. Egy ember viszont azonnal észreveszi, ha ott maradt valami a padlón, szőnyegen, szekrény alatt.

Xiaomi Vacuum Cleaner G11

Xiaomi Vacuum Cleaner G11

Roborock H7 Ultra

Roborock H7 Ultra

Szívóerő 185 AW 160 AW
Akkumulátor 60 perc (Standard mód) 45 perc (Standard mód)
Cserélhető Nem cserélhető
Súly 1.6 kg 1.46 kg
Portartály 0.6 L 0.5 L (0.56 L porzsák)
Kijelző Színes Monokróm
Tartozékok 5 6
Falikonzol Igen Igen
Ár 169.990 Ft 142.990 Ft
 

 

A számok azt mutatják, hogy a Xiaomi porszívója mindenben jobb, mint a Roborock. Nagyobb szívóerő, nagyobb akkumulátor, ráadásul cserélhető, nagyobb portartály stb. Végül igen, az ára is nagyobb, pont annyival, amennyivel többet tud.

Bármelyiket is választod, biztos jól fogsz vele járni. Tapasztalatból mondom, hogy egy gyengébb verzió olyan, mintha egy drága elektromos seprűd lenne. Viszont még a Roborock H7 Ultra is annyira erős, hogy túlszárnyalja a piac 70%-át! A kéziporszívók szívóteljesítményét más gyártók 80-100 AW körülire lövik be, ami elegendő a por és szőrszálak felszívására. De a Roborock H7 Ultra 160 AW szívóteljesítménye ehhez képest brutál nagy. Ráadásul ott van mellé a motoros meghajtású kefés szívófej, ami még nagyobb hatékonysággal tisztítja meg a felületet. Legyen az műanyag, fa, kő, de még a hosszú szálú szőnyegből is! Plusz ott a kis a bútor fej, amelyben ugyan úgy motor meghajtású kefe van és minden gond nélkül képes minden élősködőt kiszívni a bútorokból. Állatartóknak kifejezetten KÖTELEZŐ!

De amint megismerjük mind a két porszívót, nem biztos, hogy a nagyobb teljesítmény megéri azt a 27.000 Ft különbséget. A Roborock porszívóval ezt megspórolhatod, viszont az egyik legjobb porszívó lehet a mindennapod hű társa. Plusz mellé kapsz flexibilis csőt, amit a Xiaomi nem kínál! A kombinált padlófej bolygókerekes hajtóművel rendelkezik, az 50 W-os motor és a szénszálas antisztatikus sörték mélyebben tisztítják a szőnyegeket. Por és atka az ágyban, kárpitban? Ez már nem probléma az motoros atkafejjel!

Aztán ott a Xiaomi Vacuum Cleaner G11, ami mindenben lepipálja a Roborock-ot, de persze árban magasabb. Ha valóban tisztaságmániás vagy és/vagy a legjobb eredményt szeretnéd elérni, minden féle képpen a Xiaomi porszívót kell megvenned! De még az előnyök itt nem érnek véget! A nagyobb kapacitású akkumulátora cserélhető, mégpedig saját kezűleg. Ha igen nagyon sokat használod és idő előtt tönkremegy, nem kell szervizbe küldeni, vagy új porszívóra beruházni. Egyszerűen veszel egy új akkumulátort és kicseréled magadnak. Ez most a király a kézi porszívók között!

A kiegészítők között ugyan úgy megtalálható a motorral meghajtott (gubancmentes) padlófej és az atkafej, mellyel minden felületet tökéletesre tisztíthatunk. Emellett a klasszikus kefés kis fej és a résszívó is a repertoár része. A falitartón pedig tölthetjük is a porszívót, így bármikor szükség van rá, kéznél lesz.

A Xiaomi jelenleg a kéziporszívók csúcsa! Ha a legjobbat akarod, akkor a Xiaomi Vacuum Cleaner G11 mellett teszed le a voksod.

- Hirdetés -