A Xiaomi és a Samsung mobilprocesszoros laptopban gondolkodnak.

2286
- Hirdetés -

A mobilplatformos laptopok kora még nem érkezett el, az egyeduralkodó Intel/AMD páros uralta piacra. A Qualcomm asztali megoldásokat kínáló processzora a legújabb Snapdragon 835, ami a jelenlegi zászlóshajókat szolgálja ki. A jelenleg legerősebb SoC bizonyult a Microsoft legjobb választásának és a megfelelő Windows támogatást is biztosította.

Két új játékosról beszélnek, hogy már csatlakozott a Qualcomm Snapdragon laptop gyártóinak csapatához és ez csak jó dolgokat jelenthet számunkra a felhasználók számára. A Xiaomi és a Samsung, amelyekhez a jövőben nagy reményeket fűznek erre a konkrét piaci szegmensre.

 

A híreket a múlt heti Snapdragon Technology Summit után kaptuk, ahol két SD835 laptopot mutattak be: az ASUS NovaGo és a HP Envy x2 amiken Windows 10 rendszer fut. A két eszköz várhatóan hivatalosan elérhető lesz jövő tavasszal, a Qualcomm (és a Microsoft) több időt kért a teljesítményük optimalizálása érdekében. A csúcstalálkozón a múlt héten tett hivatalos bejelentés szerint az új laptopok képesek lesznek jobban teljesíteni a korlátozott energiafogyasztást és a teljes 4G / LTE integrációt.

A két új gyártó (a Samsung és a Xiaomi) várhatóan jövőre új laptopokkal indít, a Qualcomm lapkákkal nagyon vékony, könnyű és mindig neten lógó gépeket hozhatnak létre, amelyekben debütálhat az eSIM technológia. Jövőre jön a Snapdragon 845, a 2018-as év második felére még erősebb mindig csatlakoztatott 4G LTE laptopokat várhatunk.

The always connected 4G LTE laptop

A Qualcomm így nevezte el az egy hete elindított projektet a Microsofttal karöltve. A Snapdragon 835 hozta el azt a lehetőséget, hogy az X16 modemnek köszönhetően a világ bármely szolgáltatójához, minden frekvencián csatlakozhasson a gépünk, nem beszélve a processzor teljesítményéről és fogyasztásáról. A laptop Windows 10-el párosítva (megfelelő optimalizálás után) a legjobb hordozható platform születését eredményezi. Képzeld el, hogy laptopodnak nem kell többé Wifire várni, beülni valahova, vagy a telefonunk mobilnetét megosztani bárhol bármikor előveheted a géped és már mehet is a munka, játék, filmezés, stb. A Snapdragonnak köszönhetően ezek a platformok megosztják a processzor, a DSP és a grafikus feldolgozó egység (GPU) munkaterhelését az egész rendszeren a nagyobb hatékonyság és az akkumulátor élettartamának növelése érdekében. Platformjaik integrálják a Qualcomm Wi-Fi technológiát is, amelynek célja az adatok gyors továbbítása, mielőtt alvó módba térne vissza, így a laptopok kevesebb energiát használnak.

Mondhatnánk, hogy na persze, BT billentyűs tablet megoldások eddig is voltak, akár Windows oprendszerrel, de ez most merőben más lesz. Ha eddig ultravékony laptopok voltak, akkor most jönnek a gigavékonyak, vagy már nem is tudom hogy lehetne kifejezni. Teljes értékű házban, rendes csatlakozókkal, amik megtalálhatóak az átlagos készülékeken, amik már most meghatározzák a vastagságát, hisz nem kell több mint a jól ismert Mi Pad sorozat. Szóval csatlakozónyi vastag lesz, hatalmas akkumulátor kapacitással, megfelelő teljesítménnyel a mindennapi használathoz. Nagyon várós!!!

- Hirdetés -