- Hirdetés -
()

Az elmúlt években szinte minden ismertebb autógyártó előállt már valamilyen jövőbe mutató, alacsony károsanyag-kibocsátó, vagy épp nulla emissziós autóval. Legyen az korszerű benzines, (szoftveresen manipulált dízel), hibrid, gázüzemű, vagy tisztán elektromos. Ez utóbbit futtatta fel az elmúlt években a milliárdos, a jövőbelátó, a XXI. századi géniusz, Elon Musk. A PayPal, és az újrahasznosítható űrrakéta feltalálója mert kockáztatni, és mára a Tesla meghatározó gyártóvá vált az elektromos autógyártók között. Mára odáig jutottak, hogy már saját e-kamionnal is rendelkeznek.
De nemcsak amerikai milliárdosok, hanem bizony már több kínai is lehetőséget lát ebben az iparágban. Az egyiket bizonyára mindenki ismeri már, aki valaha hallott a Xiaomi-ról.
Igen, a befektető úriember Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója.

A Xiaopeng Motors egy fiatal, fejlődő kínai vállalkozás, amely már a harmadik üzleti évét zárta idén. A legfrissebb információk alapján a gyártót több ismert vállalat finanszírozza. A fejlesztések egyik szponzora Lei Jun. A vállalat 2014 óta létezik, és az eltelt három évben a Xiaopeng Motors modern fejlesztéseinek hála, ígéretes, és meglehetősen versenyképes crossovert mutatott be, mely minden szempontból megállja a helyét a világpiacon.

Ennek az autónak a fejlesztése a szabadon használható Tesla szabadalmaknak köszönhető. Mostanra ez a crossover modell elérte a BETA fázist. Akkupakkja Samsung gyártmányú. A gyártó szerint képes egy töltéssel akár 300 km-t megtenni, újratöltés nélkül.

Az autó belső dizájnja nagyban hasonlít a Tesla formatervére, mely elsőre a 15,6″ – a teljes középkonzolt lefedő- központi érintőkijezőn érthető tetten.

Jelenleg a vállalat további tőkebevonással, befektetésekkel igyekszik évi 100 000 darabos gyártókapacitást elérni.

Amint láthatjátok (és én megmondtam egy másik bejegyzésem kapcsán), a Xiaomi nem áll meg, és bővíti a portfólióját. A nemrégiben aláírt Baidu szövetség egyik hozadéka lehet, hogy az elektromos autókba is beszivárog a Xiaomi mesterséges intelligenciája, saját (MIUI) szoftveres megoldásokkal. Várjuk a Xiaopeng Motors további híreit!
Hamarosan hallunk még erről a cégről. És Ti elsőként olvashatjátok itt, a helloxiaomi híroldalon.

 

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -