Xiaomi az MWC-n 2018-ban – Bejelentés később

635
- Hirdetés -
()

A 2018-as MWC-n a Xiaomi végre rendes standot épített, és próbált mindent megmutatni a látogatóknak, amit az elmúlt évben alkotott.
Sokan arra számítottunk, hogy talán itt mutatkozik be a Mi 7, vagy az elmúlt hetek sztárja, a Mi MIX 2s. Vártunk még Mi Pad 4-et, Mi Band 3-at is. Ezek közül végül semmit sem itt jelentettek be. Amit biztosan tudni, hogy a Mi MIX 2s március 27-én külön rendezvényen mutatkozik be. Hogy egyedüli szereplője lesz-e a Bemutatónak, még nem tudni.
Pár éve még több nagy gyártó is a Barcelonában megrendezendő Mobil Világ Kongresszusra időzítette aktuális zászlóshajójának bemutatóját. Hosszú évekig a Samsung, LG, Sony, HTC is kihasználta a nagy tömeget, és grandiózus rendezvény keretében demózta az akkori legerősebb fejlesztését, melyet aztán heteken belül meg is lehetett vásárolni. Aztán kezdtek külön rendezvényt szervezni (külön helyszínen és időpontban), hogy a figyelem kizárólag az Ő termékükre koncentrálódhasson.
Idén talán a Samsung S9 MWC-s bemutatója vitte a prímet, melyet a Xiaomi előre sejtett is. Míg tavaly ősszel az Apple iPhone X bemutató elől tért ki a Mi MIX 2 bemutatóval, addig 2018 februárjában a Mi MIX 2 frissített verziójának bemutatóját tolta el egy hónappal.

A Xiaomi még mindig hű a kínai vásárlókhoz?

A döntés, hogy ne az MWC-n mutasson be új terméket, minden bizonnyal egy stratégia része lehetett, hiszen a kezdetek óta Peking ad helyet a gyártó nevezetes bemutatóinak. Ezt a hagyományt csak a Xiaomi második hazájában, Indiában törték meg, mikor is indiai piacra szánt eszközt mutatott be. Ez lehetett az oka annak is, amiért a vállalat távol maradt a 2017-es MWC-től, és a Mi 6-ot helyi közönség előtt mutatta be.

Egy jól szervezett kiállítás, korrekt termékválasztékkal

Attól, hogy új terméket nem jelentettek be, még nem volt érdektelen a Xiaomi jelenléte az MWC-n. A standjuk korrektre sikerült, a gyártóra jellemző (Mi Store és Mi Home üzletekre) látványvilág fogadta a látogatókat. Nem voltak műszaki bakik, mockup műanyag játékok, semmitmondó ígéretek, vagy épp angolul nem beszélő alkalmazottak.


Viszont ott volt a legszebb mobil (MI MIX 2), melyet már három múzeumban is kiállítottak, illetve ott volt a Mi Note 5 Pro is, mely díjat is nyert.

Xiaomi standja meglehetősen nagy és modern, minimalista stílusával jól kiemeli a márkát a többi kiállító közül. Különböző helységekre osztották, hogy jól átjárható, és a különböző termékkategóriák részére megfelelően szeparált legyen. Egy mini Mi Home volt, melyen mi is színesen tiszteletünket tettük volna.
Helyettünk viszont megtette a WayteQ magyarországi képviselete, és küldtek pár fotót is.

Xiaomi Mi 6

Xiaomi Mi MIX 2

Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Xiaomi Mi A1

Xiaomi Mi Notebook Pro (15.6″)

Xiaomi lézer projektor

Mi Home

És a robotika is jelen volt a standon. Kiállították az összes robot családot, melyekkel még harcolni is lehetett.

A Kornél által említett EU-s Mi Home termékek is megtalálhatóak voltak, melyekről szintén a WayteQ képeit ajánljuk.

A Xiami csapat nélkül pedig mindez nem valósulhatott volna meg

 

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -