Xiaomi: Az IPO 200 milliárd dollárra becsülte a társaságot!

658
- Hirdetés -

Xiaomi hosszú utat tett meg néhány évnyi létezésében. Az okostelefonokkal kezdve a kínai vállalat több más terméket is magába foglal, beleértve a tévékészülékeket, a porszívókat és a kamerákat. Azonban legnagyobb döntése valószínűleg ebben az évben lesz, amikor elkezdik a publikus részvény kereskedést.

A Xiaomi vezetőihez közeli források azt állítják, hogy a Xiaomi 2018 második felében a Pheonix News szerint még mindig ismeretlen pontossággal határozta meg az IPO-t. A céget hivatalosan Hongkongban listázták be, a források szerint. Xiaomi alapítója, Lei Jun elvárja, hogy az értékelésig a cég elérje a 200 milliárd dollárt és azt egy befektetési bank jóváhagyja.

A Xiaomi IPO-ja az egyik leginkább várt IPO a 2018-ban, amely széles körű spekulációt hoz a lehetséges számokról. Ha a vállalat becslése 200 milliárd dollárra emelkedik, akkor kétszer akkora lesz, mint a Baidu jelenlegi értékelése, amely a NASDAQ szerint ma 85 milliárd dollár volt ma 15 órakor Pekingben.

2016 közepén a Xiaomi azt nyilatkozta, hogy 2025-ig nem valószínű, hogy nyilvánosan elkezdhetné a kereskedést, Lei Jun is úgy vélekedett, hogy egy 2010-ben alapított vállalatnak 15 év szükséges ahhoz, hogy ilyen célt elérjen. De ez most megváltozott és úgy néz ki, hogy a vártakkal ellentétben már 7 évvel korábban ez megvalósulhat!

A cég 2017-ben 18%-al csökkentette éves bevételi célját és így az elért 15 milliárd dolláros bevételből 1 milliárd dollár nyereséget szerzett. A tervek eszerint idén ezt meg akarja duplázni, az az 2 milliárd nyereség a cél!

- Hirdetés -