A Xiaomi hivatalosan is megerősítette, hogy február 13-án a Mi 10  széria mellett bemutatja új Wi-Fi 6 routerét, a Xiaomi AIoT AX3600-at. Az új router létezését először a Digital Chat Station fedezte fel néhány nappal ezelőtt. Ma a szervezet azt is kiderítette, hogy az új útválasztó a Qualcomm Networking Pro 600 Wi-Fi 6 platformon fog alapulni, amelyet alapvetően vállalati szintű útválasztókhoz (router) terveztek.

A Xiaomi kiemelte, hogy a Mi AIoT AX3600 Wi-Fi axes router az első termékük, amely vállalati szintű platform használatával célozza a fogyasztói piacot. Weibo posztjukból kiderül, hogy a router a Qualcomm IPQ8071 platformját fogja használni. Ez a platform „ideális architektúra kiskereskedelmi routerek, kétcsatornás hálózati mesh rendszerek, szélessávú átjárók, valamint vállalati és szolgáltatói besorolású alkalmazások számára”.

Az új szabványt használó Wi-Fi 6  routereknél alacsonyabb energiafogyasztást ésa optimalizált lefedettséget ígérnek, támogatva a nagy sebességű, párhuzamos kapcsolatokat. Az új generációs csatlakoztathatóság további előnyei közé tartozik az alacsonyabb teljes késleltetés (lower overall latency) és az adatátvitel magas sebessége.

A következő néhány napokban további részleteket várhatunk az új routerről.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ