Xiaomi AND1 Pingpong ütő bemutató – Gearvita

0
1786

Annyi tech kütyüvel volt már dolgunk, számát sem tudjuk, de egyszerű cuccok ritkán fordulnak meg nálunk. Már régóta szemezgetek, a Xiaomi webáruházába fél éve bekerült AND1 pingpong ütővel, de eddig semelyik ismert webáruház nem kínálta.
Az AND1 ütőt végül sikerült belistáztatni a Gearvita webáruházba, így sikerült beszereznünk egyet tőlük, hogy teszteljük. Ez számomra külön öröm, mivel gyerekkoromtól versenyszerűen űztem a sportot és máig rendszeresen játszok, kisebb nagyobb sikerekkel.

Na de térjünk vissza az ütőre. Az AND1 márka Kínában egyáltalán nem ismeretlen, hazánkban is ismert, de többnyire más sportokban, mint pl. kosárlabda. A cég portfóliájában elég sok rétű termékek is megtalálhatóak, mint kézilabda, görkorcsolya, gördeszka, eszközök és kiegészítők. A pingpong ütőjük is olyan minőséget ért el, amit már a Xiaomi is felvett a webáruházába.

Az ütő fa magja hét rétegből áll, bár sokan nem ismerjük ezeket a fa típusokat, de olyan nagy márkák is használják, mint Joola, DHS, Stiga. Ezekben is általában a felső kategóriás ütőkben, amit világbajnokok használnak általában. Szóval az AND1 hozza azt a minőséget ár/érték arányban, mint amit a Xiaomi elvár egyéb gyártók termékeitől.

A fa összetételéből kifolyólag közepes labda gyorsaságot érhetünk el, így a gyors lecsapásokhoz kellő sebességgel kell megütnünk a labdát, ehhez viszont pontos kézmozdulatokra van szükség. A két szoft, vagyis gumi, azonos tulajdonságokkal rendelkezik, így mindegy, hogy piros, vagy fekete oldalt tartjuk tenyéren. A lapok húzása kimagasló újonnan, a kopás teszteléséhez még szükség van 1-2 hónapra, majd talán visszatérek egy FB posztban róla. Fogásra lehetnek kifogások, nem mindenki szereti a hajlított nyelet, sokan az egyenes mellett teszik le a voksukat. Bár a fenti galéria első képén látható éleket elfelejtették lekerekíteni, így némileg vághatja az ember ujját, de megszokás kérdése.

Xiaomi AND1 pingpong ütő

  • Eredeti ár: 39.99$
  • Akciós ár: 19.99$
  • Kupon: ALAND1bat
  • Szállítás: 6.41$
  • Összesen: 26.47$ ~ 7.830 Ft
  • Vásárlás

Összességében az AND1 ütő szinte mindenre jó, de nem mindenre a legjobb. Inkább támadó ütő, mint védő, így csak azoknak ajánlom, akik az agresszívabb játékformát űzik, de hivatásos versenyzőknek már nem ajánlott, ott kicsivel magasabb minőség az alap.

Külön köszönetet szeretnék mondani a Club Aréna Győrnek, hogy helyet adott a teszthez! A Pólus üzletház más sportnak is helyet ad, kezdők, haladók és profik versenyezhetnek Darts termükben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ