A Xiaomi akár már idén, vagy 2019 év elején léphet be az amerikai piacra

1372
- Hirdetés -

A Xiaomi a Citic Securities-t, a Morgan Stanley-t és a Goldman Sachs Group-ot közös ajánlattevőjeként választotta tervezett kezdeti nyilvános ajánlattételéért az IPO-ra (Initial Public Offering). Erről bővebben itt olvashattok.
A Xiaomi-nak idén lesz a világ legnagyobb tech floatja. A hivatalos információk szerint 100 milliárd dollárra fogják értékelni a céget. Ez segít a gyártóknak abban, hogy magasabbra törhessen. Jelenleg a Xiaomi a negyedik a kínai piacon a Huawei, az OPPO és a VIVO után. De ami érdekesebb, a Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun megosztott néhány stratégia információt. Mint mondta, a Xiaomi 2018 végén, vagy 2019 elején fontolgatja az amerikai piacra való belépést.

Jelenleg a Xiaomi néhány feltörekvő piacon van jelen, mint például India és Dél-Ázsia. De szeretné a népszerűségét tovább növelni az európai piacon, és rövidtávú terveben van az amerikai piac meghódítása is. Míg Európában már Spanyolországban, és Olaszországban is nyitottak Mi üzletet, addig az amerikai piacra való belépés keményebb dió. Ott vannak a politikai okok, és a szigorú szabályozások az amerikai okostelefonok piacon. Ezért nem sikerült a Huawei-nek ​​még mindig hivatalosan belépnie az amerikai piacra.
A Xiaomi néhány terméket már értékesít az USA-ban. Ezek a modellek hangszórók, a sport- kamerák, okos mérlegek, és több intelligens termék. De az okostelefonokat még nem. Az Egyesült Államokban a márkát a szolgáltatókon keresztül érdemes megismertetni az amerikaiakkal. A Huawei így már próbálkozott, és az AT&T-vel közösen kínált Huawei Mate 10-et az Államokban.
Az Apple és a Samsung abszolút dominanciájával szemben nem lesz könnyű dolga a kínai gyártónak. Ezért a Xiaomi és minden más okostelefon-gyártó rengeteg pénzt öl bele a kutatásokba. És ez nemcsak a pénzre, hanem az időre is vonatkozik. A Xiaomi-nak meg kell ismernie több helyi törvényt és szabályozási politikát, valamint a helyi fogyasztók igényeit és elvárásait. Lei Jun ezzel kapcsolatban még nem tudott bővebb információval szolgálni. Egy biztos, nem szabad azt a hibát elkövetniük, amit a Le Eco művelt az elmúlt pár évben.

- Hirdetés -