Xiaomi Airdots bemutató – Gearvita

0
1305

Mondhatni nem kevés olyan népszerű terméke van a Xiaomi-nak, ami árával, minőségével és hasznosságával felkelti minden rajongó érdeklődését. A Xiaomi termék palettája nagyon széleskörű, ám többnyire a mindenki által ismert telefonok körül forog. Nem, most nem Xiaomi WC ülőkét vagy szappantartót fogjuk emlegetni, nem megyünk bele, hisz több mint 3000 termékből válogathatunk már. A cég 2018. novemberében mutatta be az Apple AirPods riválisát, a Xiaomi AirDots bluetooth fülhallgatót.

A Xiaomi Airdots még csak kicsit sem hasonlít az Apple megoldására, arra ott lesz a következő, már bemutatott másolat. Ez más, csak nevének hangzásában vélhetünk fel némi hasonlóságot.

A BT fülesnek, mint a Mini elődjének, csupán 4,2g súlyával szinte elenyészően érezhető, hogy húzná a fülünket. Ha megvan a megfelelő szilikon harang és kellemesen elhelyeztük a fülünkben, akkor legyen az hosszútávú futás is, kiesni nem fog és zavarni sem. 450mAh aksival 4 óra beszélgetés vagy zene hallgatásra van lehetőség, de a dokkoló még háromszor fel tudja tölteni mind a két fülhallgatónkat, így több mint 12 órát tudjuk használni anélkül, hogy tölteni kellene a dokkolót. Készenlétben elmegy akár 12 órát is, szóval aki használja is rendszeresen, nem kell naponta a falba kábeleznie, elég lesz hetente egyszer. A Bluetooth 5.0 szabvány kissé előre haladott, nem tudja kihasználni azt a pár előnyt, amit a 4.2-vel szemben tud, így még mindig azt mondhatjuk, hogy az adatkapcsolat annyit tud, amennyit a telefonod. Pedig a 240m hatótávolság és a 8x több adatmennyiség nem kevés fejlődés. De legalább nem csak egyedül élvezhetjük a zenét, hanem külön-külön is lehet használni, mint mono headset.

Az érintő felület remek ötlet volt, az előd Mini esetén egy fizikai gombot kellett megnyomni a fülhallgatón, ami azt eredményezte, hogy belenyomkodtad a füledbe még jobba, annyira nem kellemes. Az Airdots érintő felülete viszont jól tükrözi a minőséget és használhatóságot. Mindegy melyiket használjuk, ugyan úgy működik. A “gomb” funkciója a szokásos gazdagsággal rendelkezik: hívás felvétel/lerakás/elutasítás/némítás, zene indítás megállítás és hangvezérlés. A hangvezérlés szoftver függő, vagyis régió, maradjunk a Xiaomi és MIUI vonalon. Ha kínai rendszered van, akkor XiaoAI fog jelentkezni, ha global rendszered van, akkor a Google asszisztens fog a hangvezérlés kérésre elindulni. Természetesen Android ONE és egyéb tiszta rendszereknél szintén a Google asszisztense válaszol és Apple iPhone esetén pedig Siri.

A fülhallgatót köszönjük szépen a Gearvita webáruháznak, ha szeretnétek ilyet vásárolni, most 51.99$ áron kuponnal innen be is tudjátok szerezni! Vásárlás vége fele ezt a kupont használjátok fel: GVMIAdotRR

Jó szórakozást!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ