Az Mi 9 bemutatón a 3.300 mAh akkumulátor vezeték nélküli töltésének alternatíváit mutatta be Lei Jun, nagy meglepetésünkre az egyik egy autós tartó és vezeték nélküli töltő volt.

Eddig nem igazán volt univerzálisan praktikus telefon tartója a Xiaomi-nak, a mágneses amit a szellőzőre kellett beszúrni, nem igazán jött be. Ellenben olcsó megoldás volt, de egy kis fém korongot kellett a telefonra vagy a tokjára ragasztani a használatához. Az új vezeték nélküli tartója a Xiaomi-nak ugyan csak a szellőzőre kell rögzíteni, ami nem minden autóban kivitelezhető tökéletesen. Egy tapadókorong nem ártana neki, hogy teljesen univerzális legyen.

Viszont a rögzítő egység remek minőségű, nem csak rá kell dugni az egyik lamellára és majd rászorul, hanem erős, gumírozott karok fogják közre, erős rugókkal ellátva. Így biztosítva a tartó és leginkább a telefonunk épségét. A tartó alkalmas minden telefon megtartására, aminek szélessége nem nagyobb mint 81.5 mm. Leginkább az Mi 9 és az iPhone XS Max telefonokra tervezve. A vezeték nélküli töltéshez USB Type-C csatlakozó szükséges, hogy 5V/3A 9V/2A 12V/2A (18W) / 15V/1.8A 20V/1.35A (27W) töltési energia indukálódjon a telefon akkumulátorában. A négyteljesítményű töltés közben keletkezett hőt egy beépített, szabályozott ventilátor vezeti el, főleg ha télen használod és megy a fűtés.

A tartó nagy különlegessége, hogy a két oldalsó szorító karok motorizálva, automatikusan szétnyílnak, ha rá akarjuk tenni, vagy levenni a telefont. Ehhez a funkcióhoz elengedhetetlen az áram, tehát szivargyújtóba be kell kötve lennie és gyújtásnak is rajta kell lennie, hogy az infravörös érzékelő lássa , hogy ha közelít, vagy távolodik a telefon a tartótól.

Jelenleg még nem kapható, de amint elérhető lesz valamelyik partnerünknél, azonnal jövünk a részletekkel!