web analytics
KezdőlapHírekXiaomi 12S Ultra - Sony IMX989 - Summicron Leica lencse

Xiaomi 12S Ultra – Sony IMX989 – Summicron Leica lencse

A jövőheti Xiaomi 12S sorozat bemutatójáig szinte minden nap kapunk valami techmorzsát a Xiaomi-tól. Ma a kamera érzékelői és új optikai lencséi voltak előtérben. Nagy meglepetést nem okozott, az Ultra esetén a legjobb Sony szenzor, a sima és a Pro esetén pedig az ezüst érmes jöhetett szóba. De mégis nagy meglepi lett a Leica Summicron lencséje.

A Xiaomi teljesen komolyan gondolja a “legjobb kamerás mobil” ötletét. Ezért is szövetkezett a Leica-val. A Xiaomi Mi 11 Ultra utódjaként szánt Xiaomi 12S Ultra biztos újra át fogja venni a dobogó első helyét. Ebben segít a Sony legújabb képérzékelője, az IMX 989. A szenzorról sokat még nem lehet tudni, mivel ebben a telefonban fog bemutatkozni. A pletykák alapján 50 MP felbontással rendelkezik, 1″ a fényérzékelő felület átmérője.

Xiaomi-Leica Summicron lencse

A másik nagy újdonság, a Xiaomi-Leica közös gyermeke, a Summicron mobiltelefon-lencse. Ez egy nagyin különleges, 8 tagú optikai egység, melynek mind két oldalán ultra alacsony visszaverődésű bevonat van. Ennek eredménye, hogy fényvisszaverő képesség akár 0.2%, fényáteresztés akár 93%, csökkenti a tükröződést és kiküszöböli a lila csíkokat.

A Xiaomi 12S és Pro pedig a Sony IMX 707-es képérzékelőket fogják megkapni. Ezzel már találkoztunk, hisz ez van az előző sorozatban, a Xiaomi 12 Pro telefonban. Szóval nagy trueway nem lesz benne, de reméljük valamivel feljebb emelik a lécet.

Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img