Kezdőlap Hírek Xiaomi 12S Ultra koncepció: külső objektív

Xiaomi 12S Ultra koncepció: külső objektív

2930

Van a Xiaomi-nak jó pár innovatív ötlete, koncepciója és persze ezek megvalósítása. Néha csak ámulunk, bámulunk ezeken az ötleteken, de csak akkor döbbenünk rá, hogy ez a valóság, mikor bemutatja. Ilyen volt pl. teljes szobában működő vezeték nélküli telefon töltő is. Most pedig a Xiaomi 12S Ultra telefont alakította át úgy, hogy külső Leica objektívet lehet a telefonra felrakni. Megszületett a Xiaomi 12S Ultra Koncepció telefon.

Xiaomi 12S Ultra Koncepció telefon

Picit megdöbbentő hír fogadott ma reggel a kínai kibertéren, a Xiaomi úgy alakította át a Xiaomi 12S Ultra telefont, hogy külső objektívet lehet rácsavarni. Kivette a 1″ Sony érzékelő elől a lencsét, a kamera sziget köré, bajonett zár keretet tett. Erre lehet egy adapterre szinte minden Leica objektívet felpakolni!

Ezzel a lehetőséggel a Xiaomi készített egy cserélhető objektíves MILC okostelefont. Az objektívek közül, a Leica M sorozata használható, ami jelenleg ennyi darabból áll:

  • Széles látószögű: 18 db
  • Normál: 5 db
  • Tele: 7 db
  • Makró: 1 db

Így már teljesen más a gyerek fekvése. A DXOMark listáján amúgy sem túl jó helyen szereplő telefon, ezzel akkora lépést tett, hogy simán felkerülhetne egy ligával feljebb. De itt nincs vége a listának, mert az ezzel kompatibilis lencsék is szóba jöhetnek! Ez a lista pedig kibővül 30+ obival, köztük jó pár ZEISS lencsével. Érdekes koncepció, egy brutális teleofon hardvert ötvözni a MILC objektívekkel… te mit gondolsz? Ha szakember vagy, írd meg a véleményed!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS