KezdőlapHírekXiaomi 12 pletykák! Lite, Zoom, X, 5G, lesz minden.

Xiaomi 12 pletykák! Lite, Zoom, X, 5G, lesz minden.

A Xiaomi 12 pletykák közül első sorban a megjelenés napját emelném ki, ami már december 28. kedd-ről szólnak. De emellett sokkal több mindent is “tudunk” a megjelenő Xiaomi új sorozatáról. De!

Xiaomi 12 doboz
Weibo-n terjednek olyan képek, melyeken egy dobozra az van írva, hogy ne nyissa fel 2021.12.9. 10:00, a sajtótájékoztató előtt. Ilyen dobozokat a Xiaomi a helyi influenszereknek szoktak küldeni, hogy a legújabb telefon bemutatását és tesztelését el tudják végezni a bemutató előtt. Így a bemutató után azonnal posztolni tudják a saját anyagaikat a telefonról. De sajnos ezt már cáfolták. A fenti kép kamu!

Xiaomi Mix 4

Először egy negatív pletykát hoznék fel, miszerint a Xiaomi 12 sorozatban még nem lesz rejtett szelfi kamera, mint a Mix 4 telefonban. Sajnos ez a megoldás még nem olyan hatékony és olcsó, hogy ilyen volumenű sorozatba adaptálják. Szóval a legújabb csúcstelefonokban még mindig lyukasztott képernyő lesz, több mint valószínű, hogy ez középen fog elhelyezkedni. De a pletykák szerint ez is egy kis előrelépés lesz, mivel a legkisebb szelfi kamera kivágással fog rendelkezni az elődjeihez képest.

Xiaomi 12 render

A Xiaomi 12 sorozatban természetesen lesz Lite verzió is. A fenti kép csak egy FAKE kép, az eddigi pletykákból lett összegyúrva, K30/Civi/11 telefonokból. A Xiaomi 12 Lite kódneve “Taoyao” és globális megjelenéshez tartozó modellszáma 2203129G. Várhatóan 6.55″ AMOLED FHD+ kijelzője lesz, 120 Hz-es frissítéssel. Megeshet, hogy újra a képernyő alatt fogjuk találni az ujjlenyomat olvasót, nem a bekapcsológombon. Képernyője a Civi-hez hasonlóan hajlított lehet, processzora pedig Qualcomm Snapdragon 778G vagy 780G lesz. Hármas kamerája 64 MP fő kamerából, 8 MP ultraszéles és 5 MP makróból állhat.

A Xiaomi 12 Lite ZOOM pedig hasonlóan a sima Lite-hoz, mindent megkap, de kamerában kap egy plusz teleobjektívet, 5x zoom funkcióval. Megjelenése ugyan úgy a Civi-hez fog hasonlítani. Megjelenésükre majd csak 2022-ben számíthatunk, ha az előző sorozat megjelenéseit követik.
Ez pedig elméletileg a Xiaomi 12 hátlapja. Hármas kamera mellett dupla LED vaku és lézeres AF kap helyet. A hátlapjához hasonlóan a kamera modul/sziget is ujjlenyomat mentes üveg (AG) bevonatot fog kapni és talán még a színe is meg fog egyezni, hogy ne üssön el. A kamerák még nem derültek ki, hogy milyenek lesznek benne, de a pletykák szerint 50 MP-es fő kamerája lesz.

A Xiaomi 12 család elég széles lesz, elméletileg az alábbi modellek lesznek a jövőben:

  • Xiaomi 12
  • Xiaomi 12 Lite
  • Xiaomi 12 Lite ZOOM
  • Xiaomi 12 Pro
  • Xiaomi 12 Ultra
  • Xiaomi 12X

Megjelenés tekintetében idén csak a sima 12-es fog megjelenni, de előfordulhat, hogy jön még mellé más is. Egyelőre kizárólag Kínában fog megjelenni és csak 2022-ben jön el Európába is. A magyar bemutatóról pedig személyesen tájékoztatunk benneteket!

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img