A Xiaomi hivatalosan is bemutatta legolcsóbb IP kamerájának frissített változatát, a Xiaomi XiaoFang 1S-t. Az új IP-kamera ára nem változott, Kínában már $15-ért hozzá lehet jutni, ami 3800 Ft.
Mi is a lényeges különbség az előddel szemben?
Az egyik legjobb hír, hogy nincs többé kínai IP címes, meg VPN-es bütykölés, a frissített változat már képes lesz európai szerverrel is működni.
De nem ez az egyetlen különbség. Maga a külső semmit sem változott (a jót nem lehet tovább fokozni ebben az árszegmensben), viszont az elektronika a mai követelményeknek megfelelően javult. A feldolgozó processzor, és a szenzor cserélve lett. Ezzel együtt a színvisszaadás még jobb, a részletek még élesebbek, és  sötét részek is világosabban kerülnek megjelenítésre. Javítottak az éjszakai fekete-fehér módon is, mely több szürke árnyalatot jelenít meg, az élesség, és a fényerő is javult. Az f/2.0-ás fényerő már valóban elegendő beltéri használatra is.

Specifikációk:

Gyártó XiaoFang
Modell 1S
Méret 5 x 5 x 5.6 cm
Súly 100g
Objektív f/2.0 fényerő, 110o-os széles látószög
Felbontás FHD (1920 x 1080)
Éjjellátó távolság 9 méter
Audió beépített mikrofon és hangszóró, kétirányú kommunikáció
Érzékelők füstérzékelő, és CO riasztó
Csatlakozás WiFi 802.11 b/g/n 204 GHz
Tároló microSD kártya
Bemeneti fesz. 5V/1A
Működési hőmérséklet 0oC és 40oC között
Működési páratartalom 90%-nál kisebb (40oC-os beltéri hőmérséklet esetén)
Kompatibilis OS Android 4.2-től fölfelé, iOS 8.0, vagy újabb
A csomag tartalma kamera, leírás, töltőfej, tápkábel

A frissítés jót tett az eddig kissé mostoha sorsa ítélt (Ázsián kívül) mini kamerának. Aki eddig ódzkodott a vásárlástól, netán most tervezne valami olcsó megfigyelő eszközt beszerezni, annak bátran ajánlott a XiaoFang 1S. Webshopokból  6000-6500 Ft-os áron lehet majd rendelni, de egyes akciók, illetve kuponos kedvezmények esetén ennél olcsóbb árral is számolhattok.

3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ