Talán ezt gondolhatta, aki a megannyi Android alapú custom romot már unalmasnak találta.

A Xiaomi Mi 8 2018 májusában jelent meg, ez volt a Xiaomi csúcstelefonjai közül az első, amelynek az előlapján megtalálható képernyőbevágás, más néven notch. A használt készülékek ára 50 ezer forint környékén mozog, ezért az árért kapunk egy korrekt kamerát és a 2018-as csúcs Qualcommot, a Snapdragon 845-öt. A globál romos készülékeken jelenleg MIUI 11 fut, de hamarosan jön rájuk a MIUI 12.

Valószínűleg egy fél évvel ezelőtti esetből is meríthetett ihletet az a nevű GitHub felhasználó, aki Windows 10-et telepített saját Mi 8-ára.

A ROM természetesen nem a megszokott X86-os Windowson alapul, hanem a két éve debütált Windows 10 for ARM projekten. A rendszer egy Windows 10 ARM PE verzó, ami egy lecsupaszított Windows 10 ARM, ez nem tartalmazza az összes illesztőprogramot, és az ACPI táblázata is hiányos. A felhasználó több, mint egy hónapot dolgozott a projekten, melynek fájljait megosztotta a GitHubon, így, aki ért hozzá, akár a saját Mi 8-ára is telepítheti a rendszert.

És, hogy mi értelme van ennek? Nem sok, de mindenkinek van valami hobbija, ő a bélyeggyűjtés vagy keresztrejtvényfejtés helyett inkább egy számítógépre szánt operációs rendszert telepít a telefonjára.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ