- Hirdetés -
()

A Wikipédia Alapítvány hosszas mérlegelés után úgy döntött, leállítja a kriptoadományok elfogadását. 

Az online enciklopédiát üzemeltető szervezet úgy határozott, leállítja a kriptovaluta formájában történő adományok elfogadását, mivel a digitális pénz rossz fényt vet rájuk. A Wikipédia a szervezet BitPay fiókján keresztül fogadott kriptopénz adományokat, és lényegében minden ismert virtuális fizetőeszközt, köztük például Bitcoint, Ethert, Dogecoint, Litcoint és USDC-t elfogadtak.

2014-ben kezdtük meg a kriptovaluták elfogadását önkénteseink és adományozói közösségeink kérései alapján. A mostani döntést ugyanezen közösségek visszajelzései alapján hozzuk meg” – írta a szervezet. A konzultáció egyébként Molly White indítványozására indult, aki a Wikipedia szerkesztők egyik elismert tagja, és nyíltan kriptoszkeptikus. A 9to5Google cikke szerint a Wikipédia Alapítvány három hónapos megbeszélés után döntött a kriptoadományok leállítása mellett, többek között a kriptopénzek energiaigényessége és a technológia szabályozatlansága és a kockázatos spekulációk miatt.

A Wikipedia egy bárki által szerkeszthető, szabad enciklopédia, amely 2001. január 15-én indult hódító útjára a Nupedia projekt részeként. Ugyan az ötletgazdák, Jimmy Wales és Larry Sanger csak a Nupedia egyfajta alsó fokozatának szánták, a nem csak szakértők által szerkeszthető oldal rövid idő alatt elképesztő népszerűségre tett szert, 300 nyelven íródott több mint 540 millió oldalával mai napig is az internet egyik leglátogatottabb oldala, amit havonta több mint félmilliárdan látogatnak.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -