KezdőlapKiemelt hírekVoLTE, NincsE. Hova lett a VoLTE a MIUI romokból?

VoLTE, NincsE. Hova lett a VoLTE a MIUI romokból?

Néhány napja, vagy hete még vígan használhattuk a VoLTE előnyeit, hátrányait. Gyorsabb hívásfelépülés és jobb hangminőség az ügyfél számára, jobb kapacitás-kihasználás, jobb minőségi célértékek az operátor számára – ezeket kínálja a Voice over LTE technológia, azaz a VoLTE. A szolgáltatás a 4G hálózatot használja, ami köztudott hazánkban Xiaomi telóval nem a legkifinomultabb, mivel elég sok készülékből hiányzik a B20, az az a 800 mHz frekvencia. De nem csak nálunk problémás, hanem megannyi hivatalosan támogatott országban és ezért inkább kivették a beállításokból, holott a legtöbb készülék már tudja.

Miért van letiltva a Volte funkció a készüléken? 
1. A modemparaméter nem teljes és bizonyos hordozók nem támogatottak
2. A VoLTE tanúsítás megszerzése sok időt igényel, ezért a forgalmazók kikérik a letiltását.
3. A szolgáltató hálózatának javítása szükséges

Országok és régiók amelyek támogatják a VoLTE-t:
Mi MIX 2: India, Malajzia, Hongkong, Tajvan, Kambodzsa, Amerika, Dél-Korea;
Mi 6: India, Malajzia, Hongkong, Tajvan, Kambodzsa, Dél-Korea;
Mi Note 2: India, Malajzia, Hongkong, Kambodzsa, Dél-Korea;
Mi A1, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi MIX: India, Malajzia, Hongkong, Kambodzsa, Dél-Korea;
Egyéb eszközök: India, Malajzia

A VoLTE más országokban letiltásra került. Ha engedélyezni szeretnéd a VoLTE szolgáltatást, tárcsázza a *#*#86583#*#* kódot. De minden kockázatot a felhasználó visel és nem garantáljuk, hogy a VoLTE funkció megfelelően működik, miután engedélyezted. Ez a megoldás átmeneti. A VoLTE a jövőben engedélyezett lesz a kapcsolódó vizsgálati eredmények alapján.

Megjegyeznénk, hogy ez nem hiba, a mi országunk és megannyi más nincs a felsorolásban, így a VoLTE kapcsoló tiltva van a romokban.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img