KezdőlapHírekViszlát Mi, Hello Xiaomi - Vége a rövidítésnek

Viszlát Mi, Hello Xiaomi – Vége a rövidítésnek

A Xiaomi mint márka mára a legismertebb lett a világon, valaki szereti, valaki nem. De ez mit sem változtat a márka sikerén. A cég 2010-es alapítása óta óriási növekedésen ment keresztül, köszönve a hűséges rajongóknak és a “Mi” márkajelölésnek. Vége a rövidítésnek.

Xiaomi 11
Xiaomi 11
Aki követi a kínai híreket, na nem amit mi vagy mások fordítanak, hanem az eredetit, netán az anyaoldalt is, az észrevehette már. A Xiaomi igyekszik minden termékéről lehagyni a “Mi” logót, vagy nevet. Ez leginkább a Xiaomi Mi 11 telefonon volt a legfeltűnőbb, ahonnan a “Mi” már hiányzik. Helyesen a neve: Xiaomi 11 (小米11)! Nehéz lesz megszokni, de nincs más teendőnk, hisz minden másról is el fog tűnni a megjelölés, vége a rövidítésnek.

A telefonokon már jó ideje Xiaomi, Redmi, Poco van írva, így jó lenne, ha mindenki megtanulná végre, hogy ezeket külön kell kezelni! Tehát nem Xiaomi Redmi Note 10S Pro, hanem csak simán Redmi Note… a becsületes neve! Így a Poco sem Xiaomi Poco!

Xiaomi Mix 4
Xiaomi Mix 4

Ugyan így a legújabb szupertelefon esetén is, Xiaomi Mix 4 az új név, már itt sincs “Mi”. Az előd még Xiaomi Mi Mix 3 volt, ott még használatban volt a “Mi” megjelölés.

Ez az új elnevezések hamarosan világszerte is hivatalossá válnak és hát igen, sokaknak beugrik egy másik márka, az iPhone. Bár ott az cég neve Apple, a telefonjait hívja iPhone-nak és utána csak a szám. Szóval annyira nem kopi-paszte…

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img