KezdőlapHírekVégpontok közötti titkosítást kap a Microsoft Teams

Végpontok közötti titkosítást kap a Microsoft Teams

Sokan nem tudják, hogy az online kommunikációban a titkosítás fogalma nem jelenti azt, hogy az üzenetekhez ne férne más hozzá: legtöbbször a platform üzemeltetője hozzáfér az üzenetekhez, hívásokhoz, mindenhez. Más a helyzet ugyanakkor a végpontok közötti titkosítással.

A Microsoft Teams végpontok közötti titkosítása lehetővé teszi, hogy a hívások tartalmát csakis a kommunikációban részt vevő két fél hallhassa.

Jelenleg ugyanis a hívások rögzíthetőek a rendszergazdák által bekapcsolható funkció segítségével. Éppen ezért szenzitív információk megosztására nem volt a legmegfelelőbb eszköz.

Ez azonban változik mától, hiszen az 1:1 közötti hívások (legyen az hang és videó) titkosítva lesznek. A funkció jelenleg béta állapotban van, és külön be kell kapcsolni.

A Microsoft 365 felhasználók számára elérhető a beszélgetés, a megosztott fájlok, illetve egyéb tartalmak titkosítása is.

A végpontok közötti titkosítás egyre inkább napirendre kerül, különösen a Facebook-botrányok, lehallgatási ügyek, és egyéb adatszivárgások kapcsán.

Meg lehet bízni egy vállalatban, azonban a legjobb az, hogyha nincs szükség a bizalomra, és a cég sem fér hozzá az adatokhoz, csakis a felhasználó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek