KezdőlapHírekŰrtechnológiával hűtik a Redmi K40 processzorát

Űrtechnológiával hűtik a Redmi K40 processzorát

Tegnap kis összefoglalót olvashattatok a 27-én megjelenő Redmi K40 Gamer Enhanced Edition telefonról, de akkor még nem volt tiszta, hogy MTK procit kap. Ma reggelre a Redmi közölte a Weibo oldalukon és mellé egy még telefonban soha nem használt hűtéstechnológiát.
A MediaTek Dimensity 1200 új, 6 nm-es technológiával jelentősnek mondható teljesítmény növekedést ért el az előző generációhoz képest, ami számszerűsítve mint egy 22%, de emellett az energiahatékonysága is 25%-kal növekedett. Az 1200-as képes akár 168Hz-es képernyőt is meghajtani és akár 200 MP kamerát kezelni. 8 magból hármas tagolással különböző teljesítményre és energiafelhasználásra képes. Fő magja (Cortex-A78) 3 GHz, további 3 nagy mag (Cortex-A78) 2.6 GHz és 4 kis mag (Cortex-A55) pedig 2 GHz-en pörög.

Grafikus teljesítményért Mali-G77 MC9 GPU a felelős, amivel 724.795 pontot ért el az AnTuTu V9 teljesítmény mérő alkalmazásban. Ehhez a teljesítményhez pedig megfelelő hűtésre van szükség és nem is akármilyet kapott!

A Redmi K40 Gamer Enhanced Edition telefon teljes hűtő felülete 11.540 mm², ami jelenleg a legbrutálisabb. De a legjobb játékélmény eléréséhez nem elegendő a folyadék hűtés, vagy a Xiaomi Mi 11 Ultra-ban használt halmazállapotváltó anyag, az űrtechnológiához fordultak.
A Redmi egészen az űrsiklók hőelvezető anyagáig jutott. A világon először használnak mobiltelefonban hatszögletű bór-nitrid hőelvezető anyagot, amit leginkább Aerospace Graphene-ként ismernek. Alacsony dielektromos, magas hővezető képességű anyag, amelyet rakétafúvókákban használnak.

Alacsony dielektromos funkciójának köszönhetően képes szabályozni az antenna hőmérséklet emelkedését, miközben nem blokkolja az 5G jelet. Ezzel tökéletesen lefedhetik az antenna területét is és megoldhatja az hőmérséklet elvezetésii és jelveszteségi problémát.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img