Hamarosan új funkció érkezhet az Instagram hírfolyamába, amivel jelentősen könnyebb és kényelmesebb lehet a közösségi oldal használata. 

A Facebook az utóbbi években több lépést is tett annak érdekében, hogy a Messenger csevegő mellett az Instagram képmegosztó is felhasználóbarát és átlátható legyen. A platform legújabb fejlesztése is a kényelem és a rendszerezés jegyében született – legalábbis erről árulkodik Alessandro Paluzzi egyik legutóbbi posztja, amelyet a Twitteren tett közzé a szivárogtató.

A jelek szerint az Instagram újdonsága a “Favorites” (Kedvencek) funkció, amellyel a felhasználóknak lehetőségük nyílik megjelölni a számukra legérdekesebb fiókokat. Ennek eredményeképpen a favoritként kiválasztottak bejegyzései előrébb sorolódnak a hírfolyamban, így azok a bejegyzések jutnak el elsőként a felhasználókhoz, amelyek valóban a leginkább érdeklik őket.

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri még júniusban egy hosszabb blogposztban számolt be arról, hogy az algoritmusaik segítségével milyen szempontok mentén igyekeznek személyesebbé, relevánsabbá és élvezetesebbé tenni a hírfolyamot, tehát mely irányelvek alapján döntik el, melyik poszt kerül a hírfolyam tetejére, és milyen sorrendben követi ezt a többi bejegyzés.

A cikk írásának pillanatában az Instagram még nem kommentálta a híreket, így egyelőre azt sem tudni, valóban bevezetik-e az új funkciót, és ha igen, akkor mikor, ám figyelembe véve a platform kaotikus hírfolyamát, nagy igény volna, hogy az újdonság mielőbb eljusson a felhasználókhoz.