KezdőlapHírekÚjít az Instagram, az új funkciónak sokan fognak örülni

Újít az Instagram, az új funkciónak sokan fognak örülni

Hamarosan új funkció érkezhet az Instagram hírfolyamába, amivel jelentősen könnyebb és kényelmesebb lehet a közösségi oldal használata. 

A Facebook az utóbbi években több lépést is tett annak érdekében, hogy a Messenger csevegő mellett az Instagram képmegosztó is felhasználóbarát és átlátható legyen. A platform legújabb fejlesztése is a kényelem és a rendszerezés jegyében született – legalábbis erről árulkodik Alessandro Paluzzi egyik legutóbbi posztja, amelyet a Twitteren tett közzé a szivárogtató.

A jelek szerint az Instagram újdonsága a “Favorites” (Kedvencek) funkció, amellyel a felhasználóknak lehetőségük nyílik megjelölni a számukra legérdekesebb fiókokat. Ennek eredményeképpen a favoritként kiválasztottak bejegyzései előrébb sorolódnak a hírfolyamban, így azok a bejegyzések jutnak el elsőként a felhasználókhoz, amelyek valóban a leginkább érdeklik őket.

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri még júniusban egy hosszabb blogposztban számolt be arról, hogy az algoritmusaik segítségével milyen szempontok mentén igyekeznek személyesebbé, relevánsabbá és élvezetesebbé tenni a hírfolyamot, tehát mely irányelvek alapján döntik el, melyik poszt kerül a hírfolyam tetejére, és milyen sorrendben követi ezt a többi bejegyzés.

A cikk írásának pillanatában az Instagram még nem kommentálta a híreket, így egyelőre azt sem tudni, valóban bevezetik-e az új funkciót, és ha igen, akkor mikor, ám figyelembe véve a platform kaotikus hírfolyamát, nagy igény volna, hogy az újdonság mielőbb eljusson a felhasználókhoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek