Újabb Xiaomi MiJia elektromos borotva várható

3252
- Hirdetés -

Nagyjából egy héttel a SMATE férfi elektromos borotva hivatalos bemutatója, és a részteles bemutatónk után ma újabb készülék érkezéséről kaptunk információkat.
Hat hónapon belül a Xiaomi két elektromos borotvát is bejelentett. Az elsőt a Mijia platformja alatt, ami egy könnyen hordozható, kompakt rezgőkéses borotva, extra powerbank funkcióval. Egy hete pedig a már említett SMATE professzionális borotvát, mely szintén rezgőkéses technológiát használ.


A ma bejelentett harmadik újból MiJia termék, és ezúttal a Philips által elterjedt körkéses megoldást használja.

Hogy minek ilyen rövid időn belül két borotva is? Pont az eltérő technológia miatt. A Xiaomi igyekszik minden igényt, több árszinten is kielégíteni (akár a mobilok esetén).

A Mijia Rotary elektromos borotvát a Xiaomi, a Remington céggel társulva (anyavállalat – Spectrum Brands) közösen fejlesztette. A Remington-t mindannyian ismeritek, a minőségre ott sem lehet panasz (mondjuk az egyedi töltő csatlakozásaik bosszantóak voltak egy időben).


A Mijia elektromos borotva mindhárom feje dupla kör alakú késsel és dupla pengével rendelkezik, melyet Japánból (JFE) és Svédországból (SANDVIK) importált, kiváló minőségű acélból készítenek. Összesen 135 fog, és 15 darab kés áll rendelkezésre. A Xiaomi Mijia elektromos borotvát vékony, 0,08 mm-es segédkéssel látták el. Utóbbi feladata a szőrszáll megemelése, mejet a fő kés később levág.  A pengék 360°-os mozgása megkönnyíti a szőrszálak hatékony eltávolítását. Az elektromos borotva IP67 minősítésű, így biztonságosan használható zuhanyzás közben is. Támogatja a nedves és a száraz borotválkozást is.

A meghajtásért felelős villanymotort a japán MABUCHI MOTOR szállította. Két fokozat áll rendelkezésre a különböző igényekhez igazodva. A borotva vágási sebessége 3,9 m/s.
A Mijia elektromos borotva egy utazó zárral rendelkezik, amely megakadályozza, hogy véletlenül bekapcsolódjon, amikor épp a táskában/tokban használaton kívül van. Rendelkezik egy a tisztítás esedékességét jelző funkcióval, illetve a borotva meghibásodására is figyelmeztet. A Xiaomi nem említi az akkumulátor kapacitását, de azt ígéri, hogy a borotva gyors töltéssel rendelkezik. Ezzel egyetlen borotválkozáshoz csak 5 percig kell tölteni. A borotva teljes feltöltése 120 percet vesz igénybe a töltőállomáson keresztül, és 60 percet QC töltőfejjel.

A Mijia Rotary elektromos borotva ára 32 dollár (kb. 8200 Ft), és április 3-án lesz elérhető a hivatalos Xiaomi weboldalon, és az ismert webshopok kínálatában, kizárólag fekete színben. További részletekkel hamarosan jelentkezünk, amint több információval lát el minket a gyártó.

- Hirdetés -

3 HOZZÁSZÓLÁS