KezdőlapHírekÚjabb szankciók jöhetnek Amerikában, de most a kínai appekre

Újabb szankciók jöhetnek Amerikában, de most a kínai appekre

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma idézéseket állíthat ki bizonyos okostelefonok, táblagépek és asztali számítógépek szoftveralkalmazásainak gyűjtésére. Az ügynökség tárgyalhat az Egyesült Államokban történő használatuk feltételeiről, vagy betilthatja az alkalmazásokat.
Joe Biden elnök, az amerikaiak érzékeny adatainak megóvására vonatkozó végrehajtási rendelkezése arra kényszerít néhány kínai alkalmazást, hogy szigorúbb intézkedéseket tegyenek a személyes adatok védelme érdekében. Ha meg akarnak maradni az amerikai piacon – írja az amerikai Routers.

Egy ilyen megrendelés célja annak megakadályozása, hogy a külföldi ellenfelek, mint Kína és Oroszország, ne férhessenek hozzá nagy mennyiségű személyes és üzleti információhoz. Bár az új rendelet nem nevezi meg a vállalatokat, de több alkalmazás is szóba jöhet, mint amennyit a Trump tiltott. A Reuters elsőként közöl részleteket arról, hogy a Biden-adminisztráció miként tervezi végrehajtani a megrendelést. Emellett más országoktól is kér támogatást.

Gina Raimondo, az Egyesült Államok kereskedelmi titkára dönti el, mely alkalmazásokat célozza meg az amerikai fellépéshez. De meg kell felelniük bizonyos feltételeknek. Az alkalmazásokat olyan személynek vagy szervezetnek kell birtokolnia, irányítania vagy kezelnie, amely egy külföldi ellenfél, például Kína vagy Oroszország katonai vagy hírszerzési tevékenységét támogatja.

Ha Raimondo úgy dönt, hogy egy alkalmazás elfogadhatatlan kockázatot jelent, akkor “saját belátása szerint értesítheti a feleket”. De közzé teheti az információkat a kormány hivatalos napi kiadványában, a Szövetségi Nyilvántartásban.

Wechat, Tiktok, stb. felülbírálható

Az egyik forrás szerint a WeChat, a TikTok és a Trump-adminisztráció által az elmúlt hónapokban megcélzott nyolc további alkalmazás felülvizsgálható Biden csapata részéről.

A Trump célpontjai között szerepelt még az Ant Group, Alipay mobil fizetési alkalmazása, a WeChat Pay, a Tencent Holdings Ltd QQ pénztárcája, Tencent QQ, CamScanner, SHAREit, VMate, az Alibaba Group leányvállalata, az UCWeb és a pekingi Kingsoft Office Software WPS Iroda.

A megrendelés üzleti alkalmazásokra vonatkozik, beleértve a banki és telekommunikációs alkalmazásokra, valamint a fogyasztói alkalmazásokra. A más ellenfelekhez, például Iránhoz vagy Venezuelához kapcsolódó alkalmazásokat már szélesebb körű szankciókkal blokkolják.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek