A Pop-Up kamera már nem újdonság, sok márka, sok megoldását láttuk már, úgy mint a Xiaomi-tól is, a Redmi K20 és a Mi 9T szériában. A teljes képernyős harc még mindig folytatódik a gyártók között, valaki vékony kávában, valaki képernyő kivágásban gondolkodik, de a mechanikai megoldásokat még mindig csak elenyésző készülékekben láthattuk.
Kínai Nemzeti Vagyonkezelő Intézethez benyújtott felugró kamera rendszer szabadalma egy ismeretlen típusú Xiaomi telefoné, de nem biztos, hogy meg is valósul valaha is. Volt már rá példa. Az érdekesség benne, hogy minden kamerát, beleértve a hátsó és a szelfit is, elrejtenék a házban.

A szabadalmi képeken is jól kivehető, hogy az összes kamerát a felugró egységbe gondolták bele, ami egy részben jól védi a kamerák lencséit, ha nincsenek használatban, más részt így sem a hátlapot, sem a képernyőt nem kell kivágni. Bár így a közelség érzékelő, környezeti fény érzékelő és a többi még mindig a minimális kávában lehet.

Míg az első képen egy középkategóriás Redmi lehet, mivel csak dupla kamera van feltüntetve, a további szabadalmakon, három és öt hátsó kamera látható. Nyilván gondolkodnak magasabb kategóriában is, a MI sorozatban már megszokott 3 vagy 5 kamerának is van hely, de mint tudjuk, a Redmi sem ül a babérjaikon.

A szabadalmat még nem erősítette meg a cég, bár ezt nem nagyon szokta nagydobra verni. A mechanikus megoldások terén mindig nagy a titkolózás, mivel ez az egy olyan része egy mai telefonnak, ami az első számú meghibásodási forrás. Így a felhasználók is kétkedve fogadják ezt a megoldást a kamerák elrejtésére. Majd meglátjuk…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ