- Hirdetés -
()

Sok mindent olvasni az idén megjelenő MIUI9-ről, többnyire spekulációk, víziók, és hoax-ok lepik el az internet tengerét. Nehéz ezek közül kiszűrni a valós, vagy nagy eséllyel megvalósuló funkciókat, kinézetet és tulajdonságokat. Mi próbáljuk ezt kordában tartani, a kamuhíreket szűrni és pontosan megjelölni, mi igaz és mi nem.

Figyelem! Ez is csak pletyka, de ha belegondolunk az Android 7 ezeket a funkció támogatja és a megvalósítása is kapna némi figyelmet. Az osztott képernyő a valóságban valahogy így néz ki:

Elfordítva is:

A mindennapokban ma még kevesen gondolnak rá, hogy de jó lenne Youtube videó nézése közben megnézni a levelünket, SMS-t, csetelni a barátainkkal, vagy egy élő közvetítés mellett jól kibeszélni egy csoportban, hogy a bíró rosszul ítélte meg a 11-est! :) Ugye? Most így az ember belegondol, máris hiányzik neki. Az osztott képernyő felező vonalát szabadon állíthatjuk, annak függvényében, hogy melyikből mennyit szeretnénk látni:

A PIP funkció is hasonló elven működik, csak itt nem a képernyő osztódik el két egyenlő részre, hanem egyik a másikon lenne, mint azt az asztali operációs rendszerekben megszokhattuk. Itt rányithatjuk a teljes képernyős alkalmazásra a másikat, mi döntjük el, hogy melyikből mennyi látszódjon, vagy akár a főképernyőn kis ablakban futtassuk kedvenc dalunkat:

 

Persze a kis képernyő nem veszi el a képernyő vezérlését, előtérben tartva a háttér marad aktív és közben bármi csinálhatunk:

De ha mégis rossz helyen van a kis ablak, akkor át is helyezhetjük bárhová:

Ezeket már rég támogatja az Android N és továbbra is marad, sőt ki is fog még egészülni sok sok más funkcióval az Android O-ban. Csak a kérdés az, hogy a Xiaomi bele fogja e építeni ezeket és a többi alap Android funkciókat, vagy marad a maga útján…

A Xiaomi már indított is egy belső szavazást a zárt tesztelők között a fenti két funkció integrálásról és több mint 7000-en voksoltak a bevezetés mellett, ami a szavazatok 80%-át adta ki. Ezekre a készülékekre már biztos lesz az új funkció: M6, Mi5c, Mi Mix, Mi Note2, Mi Pad 3, Redmi 4X, Redmi Note 4, Redmi note 4X, Mi4c, Mi4s, Mi5, Mi5s, Mi5s Plus, Mi Max.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -