Nem rég még mi is írtunk a Xiaomi első, független, sztereó BT füleséről, aminek neve nagyon hasonlít a konkurens Apple füleséhez, az AirPods-hoz. Ellenben fizikailag semmi hasonlóságot nem mutatott, teljesen különböző a két eszköz. De az FCC oldalán található, bevezetésre váró füles már igen.

Az új BT fülesnek a most nem a neve, hanem a formája hasonlít nem kicsit az Apple fülesére, csak kicsit szögletesebb. Kissé érthetetlen… Az FCC dokumentumai nyilvánosan elérhetőek és a hát a hasonlóság nagy, de mégsem ugyan az. Az Airpods-hoz hasonló nyúlánk test, de a fülbe helyezhető része nem kemény és egy méretű, hanem szilikon párnák segítségével kényelemesen helyezkedik el a fülünkben.

A Xiaomi Mi True Wireless Headphone is egy tartó és egyben töltő dobozt használ, mint az elődje, így biztosítva a fülhallgatónak a hosszú működéshez az energiát. Beépített zajcsökkentő mikrofonnak köszönhetően tisztán és érthetően lehet vele beszélgetni, vagy zenét hallgatni. Három különböző méretű szilikon haranggal szinte mindenkinek kényelmes viselést biztosít. A tokot, vagy töltőt USB-c csatlakozón keresztül lehet feltölteni.

A Xiaomi Mi True Wireless Headphone akkumulátora 3 órányi beszélgetést vagy zene hallgatást tesz lehetővé, a töltője pedig még háromszor fel tudja tölteni a fülhallgatókat. Bluetooth 4.2 csatlakozáson keresztül keveset fogyaszt és jó hangzást biztosít és érintéssel lehet vezérelni akár a hívásokat, vagy a zene lejátszást.

Várhatóan Amerikában mutatják be 2018. december 8-án egy helyi rendezvényen, hogy megint jól odaszúrjanak a nagy riválisnak. Ára még nem ismert, de mint ismerjük a Xiaomi árképzését, az Airpods-hoz képest jelentősen olcsóbb lesz. Talán a fele…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ