KezdőlapHírekÚj Xiaomi Aqara G2 intelligens kamera (Gateway verzió)

Új Xiaomi Aqara G2 intelligens kamera (Gateway verzió)

Az Aqara név már jól ismert az okos otthon rajongóinak, akinek nem mond semmit, annak elárulom, hogy a Xiaomi okos eszközök egy nagy gyártója a MiJia mellett. Az Aqara G2, a márka új apró kamerája méretéhez képest elég sok mindent tud.

Xiaomi Aqara G2 intelligens kameraAqara G2

Az Aqara G2 képességei

Az Aqara G2 Smart Camera 2 MP kameramodullal van felszerelve, de elődjéhez képest 42%-kal jobb képminőséget ígér. Éjszakai módot a kamera körül elhelyezett 8 infravörös LED biztosítja, 8 m-es hatótávolsággal. Ráadásul kívülről semmi sem látszik ebből, így a kamera használható babamegfigyelésre.

Xiaomi kameraAqara G2 kamera

A kamera talpa mágnessel van ellátva, így bármilyen fém felületre könnyedén felhelyezhető, de az elődhöz hasonlóan ki is forgatható, hogy ne csak vízszintes felületre lehessen rögzíteni. A szoftvere mesterséges intelligenciával támogatott, így könnyedén különbséget tesz ember és állat, rovar között és nem fog fals riasztást küldeni, ha pl. csak a macska járkál a lakásban.

A kamera felvételeket a bele helyezett SD kártyára rögzíti. Biztonsági okokból ezt feltöltheti felhő szolgáltatásba is, ha pl. a egy betörő megrongálná a kamerát, vagy azt is elvinné. Ráadásul bárhonnan elérhetjük, ahol van internet és le is tölthetjük.

Aqara G2

A kamera rendelkezik teljes duplex hanghívás funkcióval. A telefonról indíthatunk “hívást” amit a beépített hangszóró továbbít a helységbe és a mikrofonja pedig a helység hangját veszi. Van lehetőség otthonról üzenetet küldeni az alkalmazásra, a kamera tetején lévő gomb 3 mp-ig nyomva tartva 15 mp hangos videót küldhetünk vissza. Így kérdezhetjük meg otthon a kis feleségünket, hogy kell e tej… 😈

Kapcsolódás

A kamera WiFi kapcsolaton keresztül érhető el közvetlen, vagy Gateway rendszerbe integrálva. Ezen felül Zigbee 3.0 átjáróként is üzemel, így ha nincs is Gateway mely támogatja ezt a szabványt, hozzá lehet csatlakoztatni a Zigbee eszközeinket.

Aqara G2 ár

Az Aqara G2 intelligens kamera ára Kínában 249 Jüan ~ 10.280 Ft és március 26-tól lesz kapható az anyaországban. Hazánkban, mint az eddigi tapasztalatok alapján addig nem lesz használható, míg nem nemzetközi verziót nem kapunk. Vagy megint lehet hekkelgetni a fimrware-t.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek