Az Aqara név már jól ismert az okos otthon rajongóinak, akinek nem mond semmit, annak elárulom, hogy a Xiaomi okos eszközök egy nagy gyártója a MiJia mellett. Az Aqara G2, a márka új apró kamerája méretéhez képest elég sok mindent tud.

Xiaomi Aqara G2 intelligens kameraAqara G2

Az Aqara G2 képességei

Az Aqara G2 Smart Camera 2 MP kameramodullal van felszerelve, de elődjéhez képest 42%-kal jobb képminőséget ígér. Éjszakai módot a kamera körül elhelyezett 8 infravörös LED biztosítja, 8 m-es hatótávolsággal. Ráadásul kívülről semmi sem látszik ebből, így a kamera használható babamegfigyelésre.

Xiaomi kameraAqara G2 kamera

A kamera talpa mágnessel van ellátva, így bármilyen fém felületre könnyedén felhelyezhető, de az elődhöz hasonlóan ki is forgatható, hogy ne csak vízszintes felületre lehessen rögzíteni. A szoftvere mesterséges intelligenciával támogatott, így könnyedén különbséget tesz ember és állat, rovar között és nem fog fals riasztást küldeni, ha pl. csak a macska járkál a lakásban.

A kamera felvételeket a bele helyezett SD kártyára rögzíti. Biztonsági okokból ezt feltöltheti felhő szolgáltatásba is, ha pl. a egy betörő megrongálná a kamerát, vagy azt is elvinné. Ráadásul bárhonnan elérhetjük, ahol van internet és le is tölthetjük.

Aqara G2

A kamera rendelkezik teljes duplex hanghívás funkcióval. A telefonról indíthatunk “hívást” amit a beépített hangszóró továbbít a helységbe és a mikrofonja pedig a helység hangját veszi. Van lehetőség otthonról üzenetet küldeni az alkalmazásra, a kamera tetején lévő gomb 3 mp-ig nyomva tartva 15 mp hangos videót küldhetünk vissza. Így kérdezhetjük meg otthon a kis feleségünket, hogy kell e tej… 😈

Kapcsolódás

A kamera WiFi kapcsolaton keresztül érhető el közvetlen, vagy Gateway rendszerbe integrálva. Ezen felül Zigbee 3.0 átjáróként is üzemel, így ha nincs is Gateway mely támogatja ezt a szabványt, hozzá lehet csatlakoztatni a Zigbee eszközeinket.

Aqara G2 ár

Az Aqara G2 intelligens kamera ára Kínában 249 Jüan ~ 10.280 Ft és március 26-tól lesz kapható az anyaországban. Hazánkban, mint az eddigi tapasztalatok alapján addig nem lesz használható, míg nem nemzetközi verziót nem kapunk. Vagy megint lehet hekkelgetni a fimrware-t.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ