2018. március 18. – Két új Viomi termék érkezett. A Xiaomi a mai napon két konyhai géppel bővítette kínálatát, melyet a Viomi cég gyárt. Az okos hűtőszekrény még szebb, és nagyobb kijelzős lett (mint elődei), a smart sütő pedig egy új kategória a gyártó palettáján.

Intelligens sütő

Elsőre csupán egy modern mikrohullámú sütőnek tűnik, de annál több.

2018 az AI (azaz a mesterséges intelligencia éve a Xiaominál) Eddig szinte az összes elektromos ketyere, melyet idén mutattak be, megkapta az AI rendszert. Ez nem is baj, hiszen az Okos Otthonok egyre népszerűbbek, a Xiaomi pedig kiemelkedő helyen jár a fejlesztésekben. Árképzésben pedig mondhatjuk, hogy az élen (azaz nagyon kedvező árakkal hódítja el az ügyfeleket a konkurenciától).

AZ új sütő (vagy “kemence”) teljes neve Viomi Internet Steaming Machine. Mikrohullámú sütő, felokosítva. A készülék elején (jobb oldalt) OLED kijelző könnyíti meg a használatot, de található itt vonalkód/QR kód olvasó is. Ezzel a funkcióval képes érzékelni a belehelyezett termék típusát, így a főzési/sütési időt, valamint a szavatossági időt is ellenőrzi. A belső mérete 28 liter.
A sütőben mindenféle ételt főzhetünk/süthetünk: halat, húst, süteményt…

Az okostelefonunkon keresztül vezérelhetjük, akár távolról is, a Mi Home appon keresztül. Láthatjuk a hátralévő időt, vagy épp hazafelé tartva indíthatjuk a sütést, hogy hazaérve ne kelljen várni a vacsorára. Hangvezérléssel is működtethetjük. Kezdetben 3000 terméket képes felismerni az AI rendszer. Az ára ennek megfelelően nem a 10-20.000 forintos kategória, inkább egy full extrás mikró ára, azaz átszámítva 120.000 Ft
Részletes bemutató a következő hetekben várható.

Okos hűtő

Első látásra is gyönyörű. A hűtők királynője, minden háziasszony álma, a konyha dísze…
A prémium minőség nem csak kívülről érződik, belülről is megkapott mindent, amire ma a technológia képes (egyelőre belső kameráról nincs infó, de nagy a valószínűsége, hogy az is van).

A részletes bemutató előtt most csak pontokba foglalva a tudását:

  • 462 literes max. kapacitás. 289 liter a felső rész, 173 liter jut az alsó fiókos fagyasztónak
  • óriási érintőképernyő: komplett multimédia rendszerrel (időjárás, zene streaming, slideshow, bevásárló lista…) Természetesen Mi Home appon tovább vezérelhető.
  • 3 kamrás hűtőrész (a felső 2 zónás, az alsó két fiók pedig összevont)
  • a fagyasztó részben műanyag tálcák könnyítik a pakolást
  • gyorsfagyasztás funkció
  • csendes működés, max. 38dB teljese teljesítmény mellett.

A hűtő borítása szürke inox fém. Ára 280.000 Ft.

Mindkét termék forgalmazása esetén a kínai belpiac a biztos, később talán EU-s Smart Home üzletekbe is felbukkanhat.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Egyáltalán nem vagyok lenyűgözve. Ha megnézzük ez a hűtő inkább egy legény lakásba való, ahol nem tartasz sok mindent a hűtőben, de nem egy családi házba. Az ajtó szárnyak nem sokkal nagyobbak, mint egy 10db-os tojástartó a nyitott ajtós kép alapján, tehát nem nagyok. Hiányolom belőle a jégkocka készítő és hideg – meleg víz adagoló funkciót, (hangvezérlés támogatással esetleg). Kicsit több hasznos funkciót vártam volna a hűtőtől és főleg jobb belső elrendezést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ