- Hirdetés -
()

A Xiaomi ma reggel bejelentette, hogy továbbfejlesztette a szilárdtest akkumulátor technológiát. Az folyékony elektrolit szilárd elektrolittal való helyettesítésével nemcsak az energiasűrűség haladja meg az 1.000 Wh/L-t, hanem jelentősen javítja az alacsony hőmérsékletű kisütési teljesítményt és a biztonságot is. Kijelentették, hogy “várhatóan egy csapásra megoldja a mobiltelefonok akkumulátorainak három fő fájdalmas pontját”.

Új szilárdtest akkumulátor technológián dolgozik a Xiaomi

A Xiaomi szerint a lítium-fém negatív elektródák gyakorlati alkalmazása továbbra is nehézkes, és még nem áll készen a gyártásra. A laboratóriumi tesztek során azonban a szilárdtest-akkumulátorok használata lehetővé tette, hogy az akkumulátor energiasűrűsége meghaladja az 1000Wh/L értéket, így a Xiaomi 13 prototípus kis testébe hatalmas, 6.000 mAh kapacitású akkumulátort pakoltak, és jelentősen javult az akkumulátor élettartama.

Új szilárdtest akkumulátor technológián dolgozik a Xiaomi



A Xiaomi hivatalos tájékoztatása szerint a Xiaomi laboratóriumi környezetében a szilárdtest-akkumulátor teljesítménye több mint 20%-kal javult a hagyományos akkumulátorokhoz képest -20°C-on. “Még a magas szélességi fokokon is kedvünkre használhatjuk, nem kell félnünk a hidegtől”.

Új szilárdtest akkumulátor technológián dolgozik a Xiaomi

Emellett a Xiaomi szerint a szilárdtest akkumulátor szúrásálló képessége ugrásszerűen javult. A Xiaomi műszaki csapata a pozitív elektróda alját szilárd elektrolitkerámiával bevonta Amikor valami átszúrja az akkumulátort, ez a szilárd elektrolitréteg egy lefelé irányuló réteget képez, hogy beburkolja a pozitív elektróda gyűjtőfolyadékát. Ez elválasztja azt a negatív elektródától, megakadályozva a pozitív alumíniumfólia és a negatív elektróda anyaga közötti kapcsolatot, és elkerülve a pozitív és negatív elektródák összekapcsolódását. Így jelentősen lecsökkentve a fizikai sérüléssel járó hőképződést.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -