KezdőlapHírekÚj, SD845 processzoros Xiaomi telefon bukkant fel "Beryllium" kódnévvel

Új, SD845 processzoros Xiaomi telefon bukkant fel “Beryllium” kódnévvel

Ráadásul Indiában készül forgalomba kerülni, ahol túlnyomó többségben a Redmi telefonok kapnak reflektor fényt. Eddig egyetlen Mi sorozat került be a hivatalos indiai webáruházba, a Mi Mix 2. Most pedig a következőről rántjuk le a leplet.

 

A felfedezés nem a mi, hanem az egyik XDA felhasználó, @FunkyHuawei érdeme, aki a legújabb firmware fájlokból ismét kinyert olyan részleteket, amiket átlagfelhasználó soha nem fog. A legérdekesebb adat az SD845 processzort tartalmazó készülékek között volt, amiknek a kódneve “Polaris”, vagyis Mi Mix 2, “Dipper” az Mi 8, “Ursa” az Mi 8 Explorer Edition, “Shark” a BlackShark és a “Beryllium” ami még nem jött ki.

Mit lehetett kibogozni a kódból, erről a titokzatos új készülékről? Az tuti, hogy Qualcomm Snapdragon 845 SoC lesz benne, LCD kijelzőt kap (nem lesz notch), dupla hátsó kamera optikai zoom-mal, 4.000 mAh akkmulátor és Android 8.1 rendszerrel (valószínűleg MIUI 10). A memóriáról és a háttértárról nem derül ki semmi, viszont nem bővíthető SD kártyával, ebből kifolyólag a Mi sorozat tagja lesz. Ujjlenyomat olvasó is lesz benne, viszont nem képernyő alatti.

A globális megjelenés Indiában várható, mivel a zárt béta MIUI 10 global verzióban található meg a készülék és a Global telefonokat többnyire ott mutatják be. Itt nem áll meg a történet, ugyan is két fajta is megtalálható a kódokban, még pedig a “Beryllium” és a “Beryllium Global”. A sima a keleti régiókba, a Global pedig nemzetközi vizekre evez. Reméljük a mágikus B20 sem fog most már kimaradni! Az indiai megjelenést tovább erősíti, hogy olyan funkciók, mint pl. “India beauty Filter” is csak ott működik és abszolút országspecifikus.

A “Beryllium” nem a Mi Mix 3 lesz. Arról még érdemi pletyka sem került ki a netre, viszont egyes források azt vélik feltételezni, hogy a fenti firmware fájlban a kamera kódokban az indiai funkció “IS_E10” kapcsolóként funkcionál, ami a legutóbbi pletykák szerint megtalálható az új ág, a POCOPHONE modellszámában: M1805E10A.

Az előző cikkben még nem tudtuk, hogy a POCOPHONE milyen RAM/ROM párossal kerül ki és rosszul hittük, hogy valami középkategóriás telefon lesz. Az FCC adatlapja kibővült és kiderült, hogy 6/64GB és 6/128GB bizony nem vall a középkategóriára. Ez egy felső kategóriás, zászlós hajó telefon lesz és lehet hogy tényleg a Beryllium.

 

 

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img