KezdőlapHírekÚj hőelvezetési technológiát jelentett be a Xiaomi

Új hőelvezetési technológiát jelentett be a Xiaomi

A Xiaomi a processzorok fejlődésével egy időben próbálja a legnagyobb problémát is megoldani párhuzamosan, a hűtést. Egyre nagyobb teljesítmény, egyre nagyobb hőt termel, ez egyáltalán nem újdonság. De, hogy ezt a hőt valahogy el kell vezetni, csökkenteni, az már NASA technológia! Persze a felhasználói élmény a következő fontos tényező, hogy a telefon tulajdonosa kézben tartva ezt ne érezze.

Loop LiquidCool Technology
A Xiaomi az új hőelvezetési technológiát egy módosított Xiaomi Mix 4 telefonon tesztelte sikeresen. A gyűrűs hidegszivattyús rendszer a műholdak hőleadási módszerére utal. A hűtőfolyadékot a mobiltelefon fűtési területére pumpálja, megvalósítja a gőz-folyadék fázisváltást, lehetővé teszi a hő nagy sebességű vezetését, mint egy sima egyirányú hűtőkör. Ugyanezen a területen kétszer akkora maximális hőátadó teljesítményt ér el, mint a hagyományos VC, amely a Xiaomi eddigi legerősebb hőleadó rendszere.

A Loop LiquidCool technológia a Xiaomi saját fejlesztése és jelentős lehetőségeket kínál a hagyományos gőzkamrákhoz képest – például akár 5°C-kal csökkenti a teljes hőmérsékletet, és karcsúbb telefon kialakítást kínál.

  • A levegő és a folyadék szétválasztása egyenletes, egyirányú hőkeringést és -elvezetést tesz lehetővé
  • Az egyedülálló Tesla szelep mikroszerkezete megakadályozza, hogy a hő visszafele mozogjon
  • Nem korlátozó alaktényező, amely lehetővé teszi a hőátadást, ahol szükséges
  • Hatékony hőelvezetési megoldás a szabványos gőzkamrák kétszeresével

Az új hőelvezetési technológiát idén csak egy módosított Mix 4 telefonban tesztelték, de a jövő Xiaomi telefonja, majd a Redmi és a Poco is átveheti később, ha a legerősebb hardverben gondolkodnak. A hamarosan megjelenő Xiaomi 12 telefonjában valószínűleg már ez köszön vissza, vagy a következő Mix 5 telefonban. Az 5º-os hőmérséklet csökkenés nem tűnik túl nagynak, de pont megfelelőnek ahhoz, hogy jobb teljesítményt és élettartamot érjenek el.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek