Több hónapos hallgatás után végre a Xiaomi megtörte a csendet. A gyártó elismerte, ugyanazt a Gorilla Glass üvegborítást használja a hónapokkal korábban bemutatott Mi 8 Lite is, mint a nemrég bemutatkozó első különálló Redmi modell, a Note 7.
Az Mi 8 Lite bejelentésekor csupán találgattunk, hogy vajon műanyag hátlapot, vagy valamilyen edzett üveg borítást kaphatott az Mi 8 Lite. Hivatalosan nem volt feltüntetve, a meglévő specifikációk hivatalosan nem voltam megerősítve.
Most viszont, hogy a Redmi Note 7 egyre nagyobb figyelmet kap, és minden közösségi portálon az üveg ellenállóságát demózzák, az Mi 8 Lite háttérbe szorult. Várhatóan Kínában rendesen vissza is eshetett a kereslet iránta, mivel ott már kapható a Redmi Note 7, mely hasonló árcédulájával jobb ajánlat, mint az ugyanazon SoC-re épülő, ám gyengébb kamerával, és kisebb akkuval szerelt olcsósított Mi 8, azaz az Mi 8 Lite.
A Corning Gorilla Glass 5 üvege jelenleg a legfrissebb fejlesztés, ellenállóbb, mint az eddigi termékük. No persze minden típusváltáskor ezt halljuk, de a szervizek ezzel vitatkozhatnának, ha például a sarkára ejtjük a telefont, jó eséllyel nem ússzuk meg pár karccal a kereten.
Tehát a GG5 4x ellenállóbb, mint a korábban hasznát megoldások.
A konyhai kihívások tehát folytatódnak, a Redmi Note 7 után itt az Mi 8 Lite vágódeszkaként való hasznosítása is. Láthattunk már Note 7-re ejtett megannyi kemény héjú, és nagy tömegű gyümölcsöt, használták diótörőként, görkorcsolyaként….

Wang Chuan Weibo poszt
A szelfibajnok 24MP-es Sony IMX576 szenzorral ellátott Mi 8 Lite tehát ugyanolyan nagyszerű konyhai kiegészítőként funkcionál, akár a Redmi Note 7.
Én azért kíváncsi lennék az eladásokra pár hónap múlva, melyik modellnek sikerül több rajongót szereznie.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ