KezdőlapHírekÚgy melegszik az iPhone 13, hogy a Black Shark csinált hozzá hűtőt

Úgy melegszik az iPhone 13, hogy a Black Shark csinált hozzá hűtőt

Az iPhone 13 sorozat legnagyobb fejlesztése a ProMotion adaptív frissítési frekvencia technológia (10-120 Hz), valamint az A15 processzor új 5 magos grafikus processzorának kiváló grafikai teljesítménye.

iPhone 13 Tim Cook
Amikor az eszköz túl meleget érzékel, egyszerűen csak eltávolítja a belső alkatrészek körüli hőt, és a vázba vezeti el, ezért lesz tapintásra forró a telefon. Az Apple és a többi gyártók által használt ARM-chipek hőtermelés szempontjából elég hatékonyak, így valóban csak akkor mutatnak a felhasználó számára is érzékelhető hőt, ha hosszabb időn keresztül vannak extra használatnak kitéve a készülékek. Erre gondolt ki megoldást a Black shark!

Apple iPhone 12

A Black Shark fejlesztő csapata kitalálta a tutit! Megalkotott egy olyan eszközt, ami az iPhone 13 telefonokkal 100%-ban kompatibilis. MagSafe segítségével csatlakozik a telefonhoz és ventilátor segítségével vezeti el a hőt a telefon vázából.

Black Shark ventilátoros hűtő

A ventilátor működtetéséhez szükség van a telefon töltőjére, mert a hűtő egységen is Lightning csatlakozó van. Így sajnos egyszerre nem tölthetjük a telefont és működtethetjük a hűtőt, sőt, vezeték nélkül sem, mert ott a venti. Ha sokat játszol, jobb ha beszerzel még egy töltőt, mondjuk azt is a Xiaomi-tól, mert olcsóbb és talán jobb is. 😉

A ventilátor lapátjai 7.200-as fordulaton pörögnek, ezzel kellő hőelvonást érve el az iPhone 13 hátlapjáról. A gyártó szerint akár 23º-os hőmérséklet csökkenés is elérhető az eszközzel. Így tutira nem fog túlmelegedni sem videózás, sem játék közben, de a töltési hőt is el tudja vezetni, ha lenne másik töltőd. Magát a hűtőt eredetileg az iPhone 12 sorozathoz készítették, azon a telefonon jelent meg a MagSafe mágneses csatlakozás. És már ott is problémák voltak a melegedéssel, így evidens, hogy az új A15 procik is kellő hőt fognak termelni.

A Black Shark hőelvezető ventilátora jelenleg csak Kínában kapható, bár előfordulhat, hogy nemzetközi webáruházakba is bekerülhet. JD.COM, a legnagyobb kínai webáruházban és persze XiaomiYoupin is árulja, jelenleg 249 Jüan ~ 11.670 Ft áron.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek