A Xiaomi mindent gyárt. Ha nem is közvetlenül, de partnerein keresztül tényleg nincs már olyan termék a kínálatukban, amely elsőre eszünkbe juthatna. Na jó, pár dolgot még nem gyártanak.
Itt a nyár, sokan már javában a nyaralást intézik, vagy épp azt töltik. A nagyváros rossz levegője, és a nyüzsgés, a forgalom zaja elől – aki megteheti – családostul igyekszik hétvégente minél messzebb kerülni. Ki ne vágyna egy kis kikapcsolódásra, friss, és hűs levegőre a meleg lakásokból, vagy épp a szirénák zaja helyett a madárcsicsergést hallgatni. Egy 4 fős család számára nem könnyű úgy pakolni, hogy minden beférjen a csomagtartóba, és semmi ne törjön össze.
Ha épp sátrazni szeretnél, és még nincs sátrad, most mutatok neked egy, a Xiaomi közösségi platformján megtalálható kempingsátrat, melybe a pároddal, és két kisgyermekkel is kényelmesen elférhetsz.

ZaoFeng automata kempingsátor

Mitől is automata, és mivel másabb, mint egy közönséges kempingsátor, melyet egy sportáruhazában, hipermarketben is megvehetsz?

Természetes a márkahűség, és a minőség, na meg az olcsó ára miatt lehet vonzó pont ez a sátor. Az automatika a szerkezetben rejlik. A rugalmas vázat úgy tervezték, hogy formára kirúgja magát, ha nincs fizikailag akadályozva (rögzítve). Csupán kiveszed a tokjából, kioldod a rögzítő hevedert, és magasra dobva elengeded. 3 mp, és kész a sátor. Nem vicc. Mire kimondod, hogy „Kész a sátor!”, már ott áll előtted, csak a megfelelő irányba kell fordítani, és lerögzíteni.

Jó-jó, de a Decathlon-ban ugyanezt megveszem.

Igen, de nem ebben a szép zöld színben, és nem teljesen ebben a formában. De elárulok egy titkot. Ezt a sátrat is a Decatlon készíti. Illetve annak sátorgyártó gyára. Ráadásul még olcsóbban is megkapod, és nyári szabadtéri rendezvényeken a színe és a márkajelzés miatt könnyebben is megtalálod. Jó nem? 🙂
Sem a Balaton Sound-on, sem a SZIGET-en nem árválkodik majd magányosan, mert garantáltan viszed haza magaddal.
Míg a kék Quechua 2mp alatt, a ZaoFeng 3mp alatt nyílik ki. Nyilván kellett valami „butítás”, mint a VW és a Skoda között. De itt is megvan a méret, kiváló szellőzés, jó az árnyékolás, a felhasznált anyagok pedig ugyanolyan minőségiek. A konstrukció a viharos szelet is állja, a megerősített rögzítő kötél segítségével. Ráadásul még rikító is a színe, nehogy egy figyelmetlen pillanatban „fűbe harapj”

A szolid huzatban a sátor, és a leszúró pálcák a 4 db rögzítő kötéllel.

Az egész pakk 2.8 kg, ami kevesebb, mint két ásványvizes (1.5l) palack.
Elérkeztünk a legsarkalatosabb pontjához a terméknek, ami az ára. Kínában igen baráti, 12.300 Ft hazánkban is versenyképes lehetne. Azonban a webshopok nem gyengén túlárazták a sátrat. Az Aliexpress szállítási költséggel 29.200 Ft-ért, a Banggood ennél is drágábban, 35.000 Ft-ért kínálja. Ebből konkrétan 2 db Quechua kijön. Ha másért nem is, de az ára miatt tuti nem maradna sem a Balaton, sem pedig a Duna partján. Reméljük, hogy rövid időn belül mérséklődik az ára, esetleg kuponakció is lesz hozzá.

De a sátorba kellene valami fekhely is, nem?

Hamarosan jön hozzá a matrac cikk is. 😉