A képernyő alá rejtett kamera nem újdonság, elég régóta dolgozik rajta nem csak a Xiaomi. De ma a cég bejelentette, hogy a technológia elérte azt a szintet, amelyen a tömeggyártás elindulhat. A harmadik generációs képernyő, mely el tudja rejteni a kamerát, tökéletesítve lett az eddig ismert gyermekbetegségeiből.
Eddig a Xiaomi leginkább azzal a problémával küszködött, hogy a jelenlegi OLED képernyőknél nem tudtak olyan fényáteresztő rétegeket megalkotni, mely elegendő fényt ereszt át a kamera érzékelőjére.

Nem hogy a fény volt eddig kevés, de a kép is homályos volt eddig. De mára tökéletesen áthidalták ezeket a problémákat.

A Xiaomi harmadik generációs képernyője új, saját fejlesztésű pixelelrendezést alkalmaz, mely lehetővé teszi a képérzékelő számára, hogy a fény áthaladjon az alpixelek hézagterületén. Ennek előnye, hogy az egyes pixelek továbbra is megőrzik a teljes RGB színpalettát anélkül, hogy a pixelek sűrűségét fel kellene áldozni.

Az új képernyő kamera előtti területének pixel számát megduplázták vízszintes és függőleges irányba, így ugyan azt a pixelsűrűséget kapjuk, mint bármilyen más hasonló minőségű képernyőnél.

Tehát a technológia kész, elkezdődhet a tömeggyártás. A fenti képeken láthatjuk a Xiaomi Mi 10 Ultra telefonból készült prototípust, de jobb kérdés az, hogy vajon milyen telefonban fogjuk ezt viszontlátni? Talán ezért késik ennyit a Xiaomi Mi Mix 4? De abban biztosak lehetünk, hogy a következő Mi család képernyője 2021-ben már ezt a megoldást fogja alkalmazni és talán a Redmi is átveszi az év közepén, vagy a második felében. Majd meglátjuk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ