KezdőlapHírekTiszta levegőt mindenkinek! Mire jó az otthoni légtisztító?

Tiszta levegőt mindenkinek! Mire jó az otthoni légtisztító?

A civilizációs átoknak számító városi környezetszennyezés, a por, a szmog, a korom, illetve a különféle mikroszkopikus kártevők rontják az emberek általános életminőségét. Viszont már e negatív hatások ellen is viszonylag egyszerűen védekezhetünk, a kifejezetten otthonokba vagy irodákba szánt légtisztító berendezések segítségével. 

E termékcsalád népszerűsége az elmúlt két évben, a globális koronavírus-járvány korszakában radikálisan megnőtt érthető okokból. A választék is nagy, többek között olyan vállalatok is foglalkoznak ilyen termékek fejlesztésével és gyártásával, mint a Xiaomi. 

Hasznos?

Egyértelműen hasznosak az ilyen típusú berendezések, hiszen a saját tapasztalataink szerint egy jól működő masina tényleg jelentősen képes megtisztítani egy lakás vagy ház levegőjét. Ez abból is látszik, hogy sokkal kevesebb a por, kevesebbet köhögünk vagy tüsszögünk, emiatt mindenkinek tudjuk javasolni, legalábbis aki városban lakik, hogy gondolkozzon el egy ilyen termék beszerzésén. Egy jó termék, így például a Xiaomi Mi Air Purifier Pro H arra is képes, hogy az allergének számát jelentősen redukálja, így az allergiás tüneteket csökkenti, mérsékli, ami az érintettek számára iszonyúan hasznos lehet. 

xaomi Air purifier légtisztító

Ez a készülék egy komplex, három rétegű szűrőrendszerrel (többek között egy H13 osztályú HEPA szűrővel) rendelkezik, amely képes kiszűrni a levegőben található káros anyagok, szennyeződések, allergének, baktériumok, vírusok és formadelhidek mintegy 99,9 százalékát, akár még a 0,3 mikron átmérőjűkkel is elbánik. Érdemes mindenképpen tehát egy ilyen kiemelkedő hatékonyságú berendezést választani. 

Mekkora területen vethető be?

Az otthoni légtisztítók teljesítményében nagy eltérés figyelhető meg, ami kihatással van a sebességükre, azaz, hogy milyen gyorsan tisztítják meg a levegőt, illetve hogy mekkora alapterületű helyiségben vethetőek be. A Xiaomi Mi Air Purifier Pro H ezen a téren (is) a világ egyik legjobb masinájának számít, hiszen akár egy 72 négyzetméteres szoba vagy akár egy komplett ingatlan levegőjének megtisztítását is lehetővé teszi. Ráadásul a sebességgel sincs gond, hiszen egy 60 négyzetméteres térrel 20 perc alatt végez extrémen nagy (500 köbméter/óra) teljesítményének köszönhetően. 

Kezelés

A jobb termékek vezérlése egyszerű, a Xiaomi termékén például egy OLED kijelző, és egy érintésérzékeny kezelőpanel található. Ráadásul az integrált WiFi révén egyszerűen csatlakoztatható vezeték nélküli úton egy okostelefonhoz is. Az azon található alkalmazás révén is irányítható, tehát egyszerűen lehet válogatni a különféle üzemmódok között. Emellett ezen az úton természetesen a távoli vezérlés is megoldott, azaz akár a munkahelyünkről is beindíthatjuk a masinát, és mire hazaérünk már tiszta levegő fogad.

Mindenképpen meg kell említeni az automatizált működést is, ami ma már néhány ilyen terméknél megtalálható. A Xiaomi Mi Air Purifier Pro például rendelkezik integrált szenzorokkal, amelyek folyamatosan monitorozzák a levegő összetételét, illetve minőségét. A kapott adatokat a beépített processzor feldolgozza és elemzi, és az így begyűjtött információk függvényében teljesen magától módosít az egyes paramétereken, illetve váltogat az üzemmódok között a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. 

Zajos?

Vannak, akik azért nem szeretik az ilyen jellegű termékeket, mert túlságosan zajosnak vélik őket. Az tény, hogy vannak tényleg kifejezetten hangos, ezáltal működés közben már zavaró zajszintet produkáló termékek. De az is igaz, hogy a gyártók egy része óriási erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy e problémákat orvosolja. A Xiaomi Mi Air Purifier Pro esetében például igen jó eredményt sikerült elérni, hiszen a maximális zajszintje 34,1 decibel, ami gyakorlatilag a suttogással egyenértékű. 

Pára és szagok

Az ilyen modellek képesek arra, hogy nagy mértékben változtassanak a levegő páratartalmán. Azaz képesek növelni vagy csökkenteni a nedvességtartalmat a beépíthető víztartályuknak köszönhetően. Ha valahol rendszeresen száraz a levegő, az irritálhatja a nyálkahártyát.

xaomi Air purifier légtisztító
A különböző szűrők különböző fokozatokban szírik a levegőt.

A sok nedvesség viszont penészesedést okozhat, de egy ilyen termékkel ez is orvosolható egyszerűen és olcsón. Emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kellemetlen illatok eltüntetésében is kulcsszerepet játszhat egy otthoni légtisztító. A cigarettafüst, a főzés során keletkező szagok mind-mind hatékonyan és gyorsan eliminálhatóak például. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek