A Tesla alapítója és vezetője, Elon Musk a Twitteren számolt be róla, hogy egyelőre nem született hivatalos megállapodás a cége és a Hertz autókölcsönző között. 

Néhány napja mi is megírtuk, hogy miután a világ egyik legrégebbi és legnagyobb autókölcsönző cége, a Hertz Global Holdings 100 ezer Tesla Model 3-ra adott le megrendelést, a Tesla részvényeinek árfolyama az egekbe ugrott, Elon Musk nettó vagyona pedig egy nap alatt 32 milliárd dollárral gyarapodott. „Ha mindez a Hertznek köszönhető, szeretném hangsúlyozni, hogy még nem írtunk alá semmilyen szerződést. A Tesla modellek esetében jóval nagyobb a kereslet, mint amennyit le tudunk gyártani, ebből kifolyólag a Hertznek ugyanazokkal a feltételekkel tudjuk eladni a járműveket, mint az összes többi vásárlónknak. A Hertz-ügyletnek nincs hatása a gazdaságunkra” – tisztázta a helyzetet a kiugrást ábrázoló Twitter-poszt alatt Musk.

A Hertz ezzel szemben a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy „a Teslák szállítása már megkezdődött.” A komment hatására 4 százalékkal visszább eset a Tesla részvények árfolyama.

Elon Musk a világ leggazdagabb embere, jelenlegi nettó vagyona 326 milliárd dollár. A Morgan Stanley befektetési bank szerint az űrkutatással foglalkozó SpaceX a közeljövőben elképesztő összeget hozhat Musk konyhájára, és a Teslát lekörözve a világ legértékesebb vállalata lehet. Ha a „jóslat” beteljesül, Musk lesz az első magánvállalkozó a világon, aki billiárdosnak, azaz ezer milliárdosnak mondhatja magát.