- Hirdetés -
()

Igen sajnos most csak 3 táska jutott el hozzánk az ÖTVENBŐL! Jól olvasod, a Xiaomi ma jelenleg 50 féle táskával rendelkezik, típus és szín alapján.

Ezekből most ezt a hármat szeretnénk nektek bemutatni közelebbről:

A legkisebb a a legutolsó képen a Xiaomi Mi Multifunctional Urban Single Shoulder Backpack (Mi multifunkcionális városi egyvállú hátizsák) névre hallgat. Ez a kicsi tatyó, egy pántos kivitel, aminek a pántját igény szerint rögzíthetjük a táska két oldalán.

A pántok és rögzítéshez használt acél karabinert kissé túlzásnak vélhetjük, ahhoz képest, hogy a személyes holmink mellé 2 sör alig fér be, így a teherbírása átlagon felüli.

A vállpánt szimmetrikusan van rögzítve a táska felső részéhez így bármelyik oldalon is hordjuk, mindig megfelelően fog állni rajtunk, amit az alábbi képen demonstrál a gyártó:

Az elülső kis zsebbe nem sok minden fér bele, talán a személyes papírjaink, vagy bérletünk, de telefonunk biztos nem. (Redmi 2)

Belül hasonló a helyzet, telefonunkat vagy a közepes zsebbe, vagy csak úgy a táska aljába rejtjük, viszont jó hír a Mi Pad tulajoknak, a belső-hátsó zseb a kedvenc tabletünknek lett kialakítva. Ha fontosabbak az irataink, mint sem kívül hordanánk, belül is van egy cipzáros kis zseb, amiből biztos nem veszítjük el.

A belső cipzáros zseb nem alkalmas telefon tárolására sajnos, egy Mi Note 3 pl. rendesen kilóg belőle.

De a Mi Pad viszont tökéletesen belesimul a hátsó tablet zsebbe, ráadásul a táska hátulja elég vastag, hogy védelmet nyújtson neki.

Egy szó mint száz, ez a kis mono tatyó kiváló olyan alkalmakra, amikor nem akarunk sok mindent magunkkal vinni, de azért férjen bele a technikánk, ha mér nem tudjuk nélkülözni. Barátok, anyós, stb. látogatáshoz bőven elegendő!

A hátizsák anyaga és a belső bélése 100% poliészter. Ezt az anyagot erőssége és tartóssága jellemzi, ezért biztos lehetsz benne, hogy a hátizsák hosszú ideig fog szolgálni. A hátlap hálószövetből készült, hogy kényelmesebb legyen és melegebb napokon jól szellőzzön.

Anyagából adódóan a hátizsák vízálló, vagyis esőálló (cipzárnál is), így ha elkapna a nyári zuhi, nem kell attól tartanod, hogy a hátizsákba rejtett holmid elázik! Üresen a hátizsák nettó 4 liter űrtartalmú és a fentebb említett pánt és karabiner akár 10 kilót is elbír. Méretei: 32 × 17,5 × 8 cm

 

Ha már hátulról kezdtük a sort, folytassuk a fekete hátizsákkal, ő pedig a Xiaomi Mi Classic Business Backpack (Xiaomi Mi Klasszikus Üzleti hátizsák). Miért üzleti? Mert méretéből adódóan már egy kisebb laptop is elfér benne, megannyi más üzletembernek való holmival.

Igen, sajnos Kínában még mindig nagyobb hájpja van az alma termékeknek… :( No de a Xiaomi saját megoldása is pont bele való, vagy egyéb kisebb 10″ körüli kis gép is kényelmesen elfér benne.

Vállpántjainak kialakítása nem teljesen szokványos, végig vastag és puha anyag szolgálja a kényelmet. Görbülete a testünk vonalát követve megakadályozza, hogy a vállunkról minduntalan lecsússzon és állandóan igazgatni kelljen.

A pántok rögzítés és állíthatósága már tényleg a megszokott módon történik, alsó sarkokból fixen egy megfelelő hosszúságú és szövésű pánt csatlakozik műanyag rögzítőbe, amivel a vállpánt hosszúságát állíthatjuk.

A vízállóság terén kissé visszamard a Biznisz táska, igaz az elülső kis cipzáros zseb cseppmentesen zár, de a felső és egyben a legnagyobb sima kivitelű, így nagyobb az esélye, hogy ott beszivárog a víz. ha elkap az eső.

Viszont az első zseb rejt egy kis kék pántot, karabinerrel a végén. Ez leginkább egy kulcstartó, mivel elég mély és befér szinte minden, nem hogy egy nagyobb telefon, mint a Mi Max 2, de még egy Mi Pad is. Igaz ha ezt rakjuk bele, akkor nem érdemes mellé kulcscsomót rakni. A kulcsunkat egy laza mozdulattal ki tudjuk venni és használni, vagy a beléptető kártyánkat, ha megérkezünk a melóba, nem kell keresgélni.

A táska jobb oldalán van egy rejtett kis cipzáros tasak. Ez rejti el a táskaoldalára kihajtogatható kis palacktartót, kábé egy fél literes üdítő vagy dobozos sör passzentosan elfér benne, nem lötyög, nem esik ki.

Ha utaznánk a táskánkkal és egy nagy fogantyús bőröndünk van, akkor a táska hátulján lévő vastag, tartós pánt alá bevezethetjük és így kényelmesen húzhatjuk magunk után mind a két táskánkat.

Belülről bőven van elegendő hely minden fontos holminknak, előlre rakhatjuk a telefonunkat, kedvenc Mijia tollunkat és pénztárcánkat, könyvünket, a nagyba viszont befér a kis laptopunk, jegyzeteink, kisebb dosszié és egyéb üzleti kellék.

A laptop lefogató tépőzáras pántban van egy kis zseb, ahova apró kütyünket rakhatjuk, az eredeti terv egy pendrive tartó, de ha van valami kis apróságunk ami belefér, tarthatjuk ott.

Összegezve a Xiaomi Mi Classic Business Backpack remek választás a mindennapos munkába járáshoz, feltéve ha üzletemberek vagyunk, munkás holmi és a nagyi babgulyása nem férne bele, mivel nem olyan méretekkel rendelkezik, mint egy átlagos hátizsák. Lapos és hosszúkás dolgoknak kifejezetten kényelmes helye van, de szélesebb holmi már vagy nem fér bele, vagy csak szűkösen és kidudorodik. A cipzárak feltűnően jól csúsznak, könnyű kezelni őket, de van elég tartásuk, hogy maguktól ne csússzanak le. A hátán kialakított lyukacsos, párnázott rész pedig egész napos kényelmes viselést biztosít, még a melegebb napokon is, hisz elég szellőzést biztosít, hogy ne izzadjunk alá. A táska fogantyúja jó minőségű bőr, bár arra nem jöttem rá, hogy mű, avagy igazi, de nagyon kényelmes fogás érzetet ad, viszont vékony. Igaz nagy terhet nem cipelhetünk benne, de épp elég, hogy sokáig tartva kicsit vágjon. Pár gyártói fotóval búcsúzunk ettől a szép táskától.

És akkor most ismerkedjünk meg a három grácia legnagyobb testvérével, a Xiaomi Mi Minimalist Urban Backpack (Xiaomi Mi Minimalista Városi Hátizsák) hátizsákkal.

A három közül a személyes kedvencem. Kényelmes viselet, nagy, vízálló, minimalista, sok fiók, zseb, bigyótartó. Fussunk neki.

Nagy, vastag, puha vállpántok. Tényleg élvezet hordani, mert elég szűk a felső rögzítése, majdhogynem tarkóból indul és az íve tökéletesen a vállunkon tartja a pántokat. Hosszúsága játszi könnyedséggel állítható, akár egy újjal is megemeljük a pántokat összefogó műanyag rögzítőt, máris csúszik benne az alsó vékony szalag. Ha megfeszül, viszont tökéletesen tart!

 

A nagy, az elülső, az oldal cipzárak mind-mind cseppmentesen záródnak, jöhet akár egy monszun is ami a táskánkban van, az biztos nem fog elázni, velünk ellentétben. A táska anyaga is tökéletesen víztaszító, lepergető, hisz műszálas szövet a külseje. A belső is 100% poliészter, így ha kiömlik az üdítőnk, csak ki kell törölni, vagy kimosni, mivel nem szív magába nedvességet, így hamar megszárad. A külseje fogásra nem ad olyan műanyagos érzetet, kissé durva, de szövetszerű.

Az első kis tasakban elférnek az apró holmik, szemüveg, tollak, igazolványok, kisebb notesz vagy akár a telefonunk. De ne feledkezzünk meg egy Xiaomi PowerBankról sem!

A bal oldali elülső zseb épp elegendő helyet ad egy akár Note méretű telefon doboznak is. Nem mély, viszont függőlegesen végighúzódik a táska vonalában.

A jobb első viszont már terjedelmes, az egész táska profilja mögötti hely a rendelkezésünkre áll. Szemléltetés képp Mi Note 3, Redmi Note 2 és Redmi Note 3 doboza látható, kényelmesen elférnek még akár keresztben is. Plusz két kis zseb is helyt kapott, egyik beledugós, míg a jobb oldali cipzáros.

A táska fő része, ide aztán lehet pakolni. Laptop, tablet, akármekkora telefon, notesz, mappa, uzsonnás táska, stb.

Kezdjük az elején. Cipzáros rész teljesen lenyűlik a táska aljáig, és széltében is elfoglalja a táska teljes szélességét. Előtte 3 zseb, egy nagyobb a füzeteknek, újságoknak, előtte két kisebb, notesznek, kis füzet, vagy ami épp belefér, pl. vékony powerbank.

A másik oldalt pedig kimondottan a laptop és a tablet tartó helyezkedik el. Laptop max mérete 33 x 27 centi lehet, nagyobb nem fér bele. Tabletből pedig 19 x 23 cm méretű. Az eszközeink védelmét puha és vastag betétek végzik, kisebb-nagyobb ütődésnek tökéletesen ellenállnak, ha ledobnánk a táskát a hátunkról, akkor sem esne semmi baja a cuccainknak. Ráadásul a két oldalt található összekötő pántok megvédik a gyors kinyílástól és a laptop/tablet a helyén tartásáért egy tépőzáras pánt gondoskodik. Kinek ajánlom? Mindenkinek. Jó tartása van, biztonságos, elfér benne minden, már pár doboz sört is vihetsz ha haverokhoz készülsz, három szín közül választhatsz, vízálló, ütésálló, és még sorolhatnám az érveket.

A táskák árai sem vészesek, jelenleg magyar üzletről még nem tudunk, de valószínűleg a Xiaomishop fogja készletre venni. A kis tatyó 12-13$ körül kapható, ami 3.475 Ft kábé, a Biznisz táska 28$ ~ 7.480 Ft és a legnagyobb kedvenc 40$ ~ 10.700 Ft. Persze a magyar árak ennél kissé borsosabb lesz, de hát ha körülnézünk itthon egy márkásabb hátizsák sem olcsóbb…

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -