A jelek szerint Quentin Tarantino továbbra is eladásra kívánja bocsátani a Ponyvaregény sosem látott jeleneteit, annak ellenére, hogy a filmet gyártó Miramax korábban már beperelte érte a rendezőt. 

Ahogy arról mi is írtunk, Quentin Tarantino nem helyettesíthető tokenként (NFT) bocsátja árverése Ponyvaregény című filmklasszikusának sosem látott jeleneteit. Annyira izgatott vagyok, hogy felajánlhatom ezeket az exkluzív tartalmakat a rajongóknak” – idézte a kétszeres Oscar-díjas rendezőt a CNN. Az eladásra kínált NFT-gyűjtemény a sosem látott jelenetek mellett az eredeti, kézírásos forgatókönyvből vett idézeteket és Tarantino exkluzív kommentárjait is tartalmazza, amelyben a rendező a filmről és magáról árul el titkokat.

Mint kiderült, az ötlet nem aratott osztatlan sikert, olyannyira nem, hogy a filmet gyártó Miramax keresetet nyújtott be a rendezővel szemben. A The New York Times jelentése szerint jelenleg ott tart a történet, hogy a rendező továbbra is meg akarja tartani az aukciót, annak ellenére, hogy a per folyamatban van ellene.

A Miramax az egyik legnagyobb becsben tartott alkotásuk szerzői- és védjegybirtoklásra vonatkozó jogaira hivatkozva perelte be a rendezőt, aki ugyan tagadta az ellene felhozott vádakat, de az értékesítés végül nem történt meg. Tarantino és a Miramax kapcsolata egyébként igen bonyolult, a film egyes jelenetein ugyanis közösen osztoznak. A tervek szerint a rendező még ebben a hónapban eladhatja az NFT-ket.