A Xiaomi-nak 7 évébe telt olyan okostelefont megalkotni, amely minden tekintetben a legjobb teljesítményt nyújtja, kedvező áron. Ezért a Xiaomi Mi 6 a legjobb Mi telefonnak számít.

Szeptember 11-én bemutatták a nagyobb változata a telefonnak, ez a Xiaomi Mi Note 3. Dizájnban egyértelműen a Mi 6 jegyeit hordozza magán, ám hardverben jelentős eltérés mutatkozik a két típus között. Amiben megegyeznek, az a 6 GB RAM, mely minden feladathoz bőségesen elég. Természetesen a Xiaomi Mi MIX 2 erre is rátett egy lapáttal, hiszen abban már 8 GB RAM található, mely abszolút a csúcs ma a piacon. Viszont a két modell között jelentős árbeli eltérés van, így a MIX 2 nem lesz tömegtermék, szemben a Mi6-tal.
Sokan várjuk/vártunk egy “Lite” verziót a a Mi6-ból, melyben kevesebb RAM, és egy gyengébb processzor dolgozik (Snapdragon 660), ezáltal még kedvezőbb áron juthatnánk hozzá. Még nem kizárt Egy Mi6s verzió, addig viszont itt egy újabb variáns a Mi6-ból.
A Mi6 több színben (kék-arany, fekete, fehér) kapható. (ezüst verziót leállították, a kerámia nehézkesen beszerezhető)

A kiszivárgott információk szerint, amely a a kínai kormány Ipari és Informatikai Minisztériumából (MIIT) származik várható egy 4GB memóriával és 64 GB háttértárral szerelt változat is. Ez a minisztérium időről-időre bizonyos termékek hivatalos kiadását megelőzően jóváhagyást ad, az ilyen információk pedig a hivatalos honlapján olvashatók.

Majd a TENNA dokumentumai között is megtalálták az új Xiaomi Mi 6 4 GB RAM/64 GB ROM változatot.
Az eredeti Mi 6 különböző változatokban kapható, köztük a 6GB + 64GB-os modell $415  a 6GB + 128GB-os változat $425 és a különleges 6GB + 128GB kerámia kiadás $465 dollár. Jelenleg a Magyarországi árak beszerzési forrástól függően változóak. A legkisebb (6/64GB) verziót bruttó 126-135e forint körül beszerezhető.
A Xiaomi Mi 6 újabb kiadása alacsonyabb áron debütálhat. Ez minimum 200 jüan-os ($30) megtakarítás lenne, így 2299 jüan ($349) alatt várható, mely 100e forintot sem éri el.

Ha figyelembe vesszük, hogy a többi specifikáció ugyanaz marad, ez egy nagyszerű ajánlat azok számára, akiket nem érdekel a minél nagyobb memória méret, és szeretnének egy zászlóshajót még olcsóbban.