Több jelenlegi és volt alkalmazott is aláírta azt a nyílt levelet, amelyben szexizmussal és zaklatással vádolják Jeff Bezos űripari cégét, a Blue Origint. 

A levelet a Lioness nevű whistleblower-felületen tették közzé, ahol már korábban is hoztak nyilvánosságra ehhez hasonló, toxikus munkahelyi környezettel kapcsolatos történeteket. A levélben a Blue Origin több felső vezetőjét vádolják, miszerint nem megfelelően viselkedtek a női alkalmazottakkal, volt köztük olyan is, akit többször is jelenteni kellett a HR-nél szexuális zaklatás miatt.

Az egyik legkirívóbb eset Jeff Bezos egyik barátját említi, aki rendszerint leereszkedő hangnemet ütött meg a női kollégákkal szemben, és a magánéletüket sem tartotta tiszteletben. A férfit állítólag egészen addig nem tanácsolták el, mígnem egyik női kollégáját letapogatta.

A levelet 21 jelenlegi és egykori dolgozó írta alá, ám közülük csak egy, Alexandra Abrams vállalta fel a nevét, aki 2017 júniusa és 2019 novembere között volt a Blue Origin dolgozója. Alexandra kommunikációs vezetőként dolgozott a cégnél.

A szóban forgó levélben példákkal is szemléltették a megkülönböztetett bánásmódot. Az egyik ilyen vádban az szerepel, hogy míg az egyik férfi kollégának, akit eltanácsoltak a cégtől, búcsúbulit szerveztek, addig egy szintén elbocsátott, női felsővezetőt azonnal felszólítottak, hogy hagyja el az épületet.

A Blue Origin reagált a nyílt levélre, elmondásuk szerint a zaklatás és a megkülönböztetés semmilyen formában nem megengedett a cégüknél. Továbbá a nap 24 órájában működő bejelentővonalat is üzemeltetnek, ahol az alkalmazottak akár név nélkül is kommunikálhatnak, a beérkező panaszokat pedig haladéktalanul ki szokta vizsgálni a cég.