A Swipe Party nevű funkció lehetővé teszi, hogy videóchateljünk a barátainkkal, miközben jobbra, balra húzgáljuk a lehetséges partnereket. 

A Tindernek hála közösségi élménnyé válhat az online párkeresés, ugyanis egy új funkció segítségével hamarosan a barátok is megtehetik javaslataikat, kit érdemes jobbra vagy épp balra húzni. A Tinder szerint a fiatalok gyakran lapozgatják együtt az alkalmazást, és döntenek közösen arról, kivel lenne jó „összemeccselni”.

Erre alapozva új funkció fejlesztésébe kezdett a Tinder, ahol a felhasználók videochatet kezdeményezhetnének az alkalmazáson belül, így vitatva meg a komolyabb vagy épp lazább kapcsolatok kialakításának lehetséges forgatókönyveit. A Swipe Party nevű funkció lehetővé tenné, hogy a behívott barátok vendégfiókon keresztül csatlakozzanak az alkalmazáshoz, tehát elvileg nem kell majd regisztrálniuk oldalra, csupán egy meghívót elfogadni, valamint megadni a születési dátumot és a telefonszámot.

A TechCrunch beszámolója szerint a funkció érkezését hivatalosan is megerősítette a vállalat, ám arról egyelőre nem tudni, mikor kapják meg a felhasználók.

Néhány hete élesedett a a Spotify-jal közösen létrehozott Anthem nevű funkció kibővítése is, amellyel immár automatikusan elindul az előzőleg megadott Anthem dal, ha a felhasználó megnyitja valakinek a profilját. Az Anthem, azaz himnusz névre keresztelt funkcióval a felhasználók megválaszthatják saját kedvenc dalukat, továbbá azt is megjelölhetik, hogy melyik eladót hallgatják a legszívesebben.