KezdőlapHírekSteve Wozniak űrszemetet fog szedni

Steve Wozniak űrszemetet fog szedni

Az űrszemét eltávolítására létrehozott Privateer Space nevű vállalat célja, hogy a világűr biztonságos és elérhető maradjon az emberiség számára.

Steve Wozniak, az Apple társalapítója 70 évesen sem pihen, a sztármérnök ugyanis új vállalkozásba kezd, hogy megtisztítsa a világűrt a Föld körül keringő kozmikus hulladéktól. Wozniak még 1985-ben intett búcsút az almás vállalatnak, azóta pedig számtalan új céget alapított, többek között létrehozta a világ első univerzális távkapcsolóját, amelyet bármilyen tévéhez vagy videóhoz lehet használni.

A techvilágban csak Wozként emlegetett elektromérnök legújabb ötlete a Privateer Space nevű cég, amely nem titkolt módon egy viszonylag új, de annál nagyobb problémát jelentő jelenséggel, az űrszeméttel kívánja felvenni a harcot. Woz a Twitteren osztotta meg a cég bemutatkozó videóját, amelyből ugyan nem sok dolog derül ki, ám a Desktop Metal nevű startupnak köszönhetően már korábban sikerült lelőni a poént. A 3D nyomtatással foglalkozó vállalat augusztusi közleményében partnerként említi meg Woz cégét, megjegyezve, hogy az Apple-társalapító egy olyan műholdas vállalatba fektet be, amely a világűrben keringő dolgok megfigyelésére és begyűjtésére összpontosít.

Az űrszemét problémája egyre nagyobb figyelmet kap az elmúlt években, így talán közel sem annyira meglepő, hogy a techvilág ismert alakjai is előveszik a témát. Wozniak mellett Elon Musk még júliusban beszélt arról, hogy a SpaceX űrhajója, a Starship alkalmas lehet arra, hogy a világűrben repkedve felkapkodja az ott keringő, használaton kívüli szemetet.

- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img