Úgy tűnik, hogy a Starlink műholdak új vevőegységei a galambok után a macskák figyelmét is felkeltették. 

Elon Musk műholdas internete közel sem működik úgy, ahogy kellene, egyelőre sem a  sebesség, sem pedig a stabilitás szempontjából nem hozza a földi optikai kábeles vagy az adó-vevő tornyokon keresztül történő megoldásokat. A hidegebb napok beköszöntével ráadásul egy újabb problémával kellett szembesülni a vállalatnak: a starlinkes “tányérokba” ugyanis nem csak a galambok fészkelnek bele, de a jelek szerint a macskák is kifejezetten otthonosan érzik benne magukat, legalábbis erre utal az a fotó, amely a napokban kezdett el terjedni az interneten.

Egy Starlink-előfizető tette közzé az igencsak vicces felvételt, amelyen öt macska látható, ahogy a vevőegységben csücsülnek. A bundás jószágokat köztudottan vonzza a meleg, minden bizonnyal ezért vált vonzóvá a számukra a működés közben felmelegedett műszer. Egy Reddit-felhasználót olyannyira nem hagyott nyugodni a dolog, hogy még egy hőkamerát is bevetett, amelynek segítségével végül arra a megállapításra jutott, hogy az egész szerkezet, de még a hátulja is meleg.

Nem ez ugyanakkor az egyetlen dolog, amely miatt a Starlink sokat szerepel mostanság a hírekben: a CNET beszámolója szerint Kína panaszt nyújtott be az ENSZ-hez, mert a Starlink műholdjai miatt a Tiangong űrállomásnak egy év alatt kétszer is kitérő manővert kellett végrehajtania.

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere 2019 novemberében kezdte el kiépíteni a Starlink műholdhálózatot, hogy szélessávú internetet sugározzon a bolygó szinte összes pontjára, olyan országokba is elhozva a gyors internetszolgáltatást, ahol eddig (például földrajzi okokból kifolyólag) ez nem volt kivitelezhető.