KezdőlapHírekElon Musk a repülőgépekre is elhozná a gyors internetet

Elon Musk a repülőgépekre is elhozná a gyors internetet

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX atyja már több légitársasággal is tárgyalásokat folytat, hogy saját vállalatának, a globális internetszolgáltatást célul kitűző Starlink segítségével internetet sugározhasson a repülőgépekbe. 

Igen, már tárgyalunk a légitársaságokkal a Starlinkről. Kérlek tudasd, ha szeretnéd a repülőgépeden. Alacsony késleltetésű, fél gigabites összeköttetés a levegőben!” – írta Musk egy csütörtöki tweetben. A CNBC cikke szerint Jonathan Hofeller, a SpaceX alelnöke az év elején úgy nyilatkozott, hogy a vállalat több légitársasággal is tárgyal, ugyanis saját repülési termékük van fejlesztés alatt, és a közeljövőben szeretnék minél több repülőgépen elhelyezni.

A légitársaságok jelenleg a műholdas szélessávú internetszolgáltatókkal dolgoznak együtt, amelyek távoli pályákon keringő szatelliteket használnak fel az internetkapcsolat létrehozására. A Starlink ezzel szemben a Földhöz közelebb keringő, saját műholdjait vetné be ugyanerre a célra, és így a cég ígérete szerint gyorsabb letöltési sebességet és nagyobb sávszélességet tudna biztosítani a repülőgép utasai számára.

A Starlink műholdprojekt vagy műholdsereg egyike Elon Musk azon ambiciózus terveinek, amelyekbe a SpaceX-vezér az elmúlt években belefogott. A tervek szerint a Starlink világűrben keringő műholdjai szélessávú internetet sugároznának a bolygó szinte összes pontjára, olyan országokba is elérhetővé téve a gyors internetszolgáltatást, ahol eddig ez (például földrajzi okokból kifolyólag) nem volt kivitelezhető. Musk nemrégiben úgy nyilatkozott a Twitteren, hogy a Starlink műholdhadsereg még arra is alkalmas lehet, hogy a Föld és a Mars között biztosítson internetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek