Két héttel ezelőtt adta hírül Weibo felületén a Redmi, miszerint dolgoznak egy 64MP-es szenzorral ellátott telefonon. Ma reggelre kiderült, hogy a Redmi a Samsunggal karöltve fejlesztette ki a cág 64MP-es S5KGW1SP03 szenzorát.
A Xiaomi mobil termékmarketing igazgatója, Yan Zhiyuan, Weibo oldalára tette fel ma reggel ezeket a képeket, megerősítve a Samsung GW1 lapkák megérkezését. Yan elárulta, hogy kellő mennyiségű készletet halmoztak fel, a kezdő roham kielégítésére, mivel ez lesz a világ első 64MP-es szenzorral ellátott mobiltelefonja.

Az új 64MP-es lapka mérete kicsit nagyobb mint az eddigi csúcs 48MP, pontosan 1/1.7″, ami nem kevés. 34%-kal nagyobb képet képes rögzíteni, mint az előd, 9.248 x 6.936 pixel mérettel brutál felbontást kapunk, amiből akár 3.26 méter magas képet is kinyomtathatunk kiváló minőségben.

Az érzékelő 1.6μm pixelmérettel és 4 in 1, új fekete technológiát alkalmaz, amivel még több fényt tud átalakítani digitális pixelekké, hogy a lehető legjobb képet alkossa meg akár sötétben is. ISOCELL PLUSZ javítja a színvisszaadást és az intelligens ISO állítással jel-zaj arányt a legoptimálisabb értékre állítja.

 

A telefon megjelenése még nem derült ki, az sem, hogy mi lesz a neve. De a pletykák szerint ez lehet a Redmi Note 8 (Pro?), amely a nem rég bejelentett MediaTek Helio 90T processzort fogja tartalmazni.