KezdőlapHírekSaját autóval készül a Xiaomi?

Saját autóval készül a Xiaomi?

Bár évekkel ezelőtt mi is írtunk arról, hogy a Xiaomi beszáll az elektromos autó bizniszbe, akkor arról volt szó, hogy a cég a Xiaopeng Motors nevű céget szponzorálta. Később a Bestune nevű kínai autógyár hivatalos partnere lett, most azonban az iFengNews jelentése alapján több forrásra hivatkozva állítja, hogy a Xiaomi az első saját gyártású autójának megépítését tervezi, bár ezen infó még igen bizonytalan, konkrét részletek nem közölt az oldal. Úgy fogalmaz, hogy semmi sincsen még kőbe vésve, sok dolog homályos a történetben, amit viszont elég konkrétan állított, hogy projektet nem más, mint Lei Jun, a Xiaomi alapító vezérigazgatója vezeti.

A kép természetesen egy humoros koncepció

Az információnak azonban van előzménye. Anno 2013-ban Leu Jun kétszer is találkozott a Tesla vezérigazgatójával, Elon Muskkal, úgy tűnik ez az érdeklődés nem hagyott alább. A jelentés úgy hivatkozik az egész tervre, hogy ez nagyobb valószínűséggel akkor fog bekövetkezni, ha az okostelefon piac stagnálni kezdene, ellenben az elektromos autók piaca növekszik.

Lei Jun és Elon Musk egyik találkozása 2013-ban

A jelentés megjelenése után természetesen többen keresték a Xiaomit a hírrel kapcsolatban, aki nem reagált. Így egyelőre ez marad csupán egy érdekes pletyka a Xiaomi háza tájáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek