Robotporszívó kiegészítők ami kelleni fog

775
- Hirdetés -
()

Mint minden eszköznek, a robotporszívóknak is vannak kopó alkatrészeik. Ezeknek meg pláne, hisz van egy csomó mozgó alkatrésze. Ilyen az oldal kefe, mop, főkefe tartó, stb. De néha még a dobozban sincsenek olyan kiegészítők, amik nagyon hasznos tudnak lenni.

Csepptálca

Robotporszívó kiegészítők ami kelleni fog

Mire jó egy csepptálca? Hát hogy ne áztassa el maga alatt a padlót a porszívó, ha végzett a feltörléssel. Lényegében csak azoknak ajánlott, akiknek fa padlójuk van, a járólapot hiába áztatja nem lesz baja. De a laminált padló, hajópadló, stb., melyek fából készültek, fel fognak ázni és annak nem lesz jó vége. Bár ez a csepptálca csak bizonyos típusokhoz passzol pontosan, más porszívók alá is alkalmazható. A kiegészítők közül ez az egyik extra. Kompatibilis porszívók:

  • Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop
  • Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 1C
  • Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro+

Oldalkefe

 

Robotporszívó kiegészítők ami kelleni fog

A robotporszívó egyik leglátványosabb része az oldalkefe. Hisz működés közben csak ezt látjuk forgás közben, a főkefét nem. Emellett nagyon nagy szerepe van, ez a kis kefe sepri a főkefe elé a koszt, hogy az pedig a vákuumhoz irányítsa. Az oldalkefékből is van két fajta, a szilikon és a sörtés. A tesztjeim alapján a sörtés sokkal hatékonyabban szedi ki a piszkot, pl. a fugából és alaposabban munkálkodik a fal mellett is. Nem beszélve a sarkokról, ahova maga a porszívó nem tud eljutni, csak az oldalkefén múlik minden. Kompatibilis porszívók:

  • Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Pro
  • Viomi SE
  • Viomi 2 Pro

 

Eldobható MOP

Robotporszívó kiegészítők ami kelleni fog

Azok a porszívók, vagyis már minden robotporszívó képes maga után feltörölni porszívózása után. Ezt teszik gravitációs csepegtetéssel, vagy vízpumpával. Az utóbbi nagyobb hatékonyságú, mivel csak ott fog vizet kiengedni, ahol szükség van rá és nem állandóan áztatja a mop-ot. MOP-ból is megkülönböztethetünk két fajtát, az eldobhatót és a moshatót. Ebből is az utóbbi a “jobb”, mivel csak ki kell mosni és mehet vissza a porszívó aljára. De az egyszerűbb kiviteleknél ezt eldobható formában valósították meg. Higiénikusabb, tisztább. Kompatibilis robotporszívók:

 

 

Mosható MOP

Robotporszívó kiegészítők ami kelleni fog

A mosható MOP az eldobhatóval ellentétben mosható és többször felhasználható. A robotporszívókhoz általában kettőt kapunk, így elég sokáig elmegy velük a robi. Ha pedig elég mocskot összegyűjtött, akkor csak tegyük a sötét ruhák mellé és mossuk ki, mint bármilyen rongyot. Szárítást végezzük egyenletes lapos felületen, hogy ne deformálódjon és könnyebb legyen felhelyezni. De ez sem örök, így idővel vennünk kell másikat. Kompatibilis robotporszívók:

  • Xiaomi Robot Vacuum-MOP Pro
  • Viomi SE
  • Viomi V2 Pro

 

Főkefe keret

Hát erre nem igazán gondol senki, hisz a porszívó alján van és a kiegészítők között sem annyira keresett. De ez a kis keret tartja a főkefét, bukkanónál, rugó ellenében benyomódik és meggátolja, hogy valami törjön. Mert az rossz. Akárhányszor átmegy egy küszöbön vagy tárgyon, annyiszor használódik. Egy idő után képes eltörni, repedni és nem kellő képpen tartani a főkefét. Kompatibilis robotporszívók:

  • Xiaomi Robot Vacuum-MOP Essential

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -