- Hirdetés -

A robotkutya a hátára erősített hangszóróval figyelmezteti az embereket a koronavírus-járvány miatt javasolt óvintézkedésekre. 

Mivel a koronavírusos esetek száma a járvány kezdete óta a legmagasabbra emelkedett Sanghajban, a hatóságok az egész városra kiterjedő korlátozásokat vezettek be, többek között felfüggesztették a tömegközlekedést a koronavírusos betegek kiszűrésére, valamint megkezdték a város szakaszos lezárását. A kínai metropolisz egyes részen ráadásul négylábú, kutyaszerű robotok járják az utcákat, amelyek a hátukra erősített megafonból harsogják a vírussal kapcsolatban hozott biztonsági utasításokat, úgy mint „viseljenek maszkot“, „mossanak kezet“, és „ellenőrizzék rendszeresen a testhőmérsékletüket“. A lenti jelenetet a város Jiading nevű kerületében filmezték le.

A Business Insider cikke szerint a kutyák nincsenek egyedül, drónok is segítik a munkájukat, amelyek arra utasítják az embereket, hogy maradjanak otthon. A magas fertőzésszámok miatt Kína legnagyobb ipari városában jelenleg csak indokolt esetben lehet az utcán tartózkodni, és csak az hagyhatja el a várost, aki két napnál nem régebbi nukleinsavas teszttel és 24 órán belül készített antigén-teszttel tudja igazolni, hogy nem fertőzött.

Nem ez az első eset, hogy robotokat hívnak segítségül a járvánnyal sújtott időszakban. A Boston Dynamics híres robotkutyáját a kórházakban a koronavírusos betegek ellátására is használták, a betegek a kutyákra erősített tableteken keresztül tudtak kommunikálni, akár élő videókban is beszélgethettek az orvosaikkal.

- Hirdetés -