KezdőlapHírekRoborock T7 - Március 23-án mutatkozik be az év zászlóshajó robotporszívója

Roborock T7 – Március 23-án mutatkozik be az év zászlóshajó robotporszívója

A Roborock ma hivatalos Weibo oldalán jelentette, hogy hétfőn, azaz március 23-án bemutatja legújabb és az eddigi legjobb robotporszívóját, a T7-et. A publikált 3 poszter alapján a T7 a nemzetközi Roborock S5 Max formai jegyeit örökli (a vezérlő gombok formája viszont eltérő), a hátsó víztartály rész is megegyezik azzal. Mivel az S5 Max modellnek nincs még kínai megfelelője, könnyen lehet, hogy ők csak most kapják meg azt a tudást, amit mi magyarok már hónapok óta élvezhetünk.

Aki kicsit is követi a Xiaomi ökoszisztéma termékeit, az már tapasztalta, hogy bizony a megnevezések alapján nem egyszerű eligazodni az egyes modellek között. Ez a Xiaomi elmúlt 10 évében is így volt. Bár korábban leginkább a telefonok között volt csak zavar, mára ez az okos otthon termékekre is igaz. Ha csak friss példákat kellene említeni, ott a Redmi AirDots TWSEJ04LS modellszámmal, amit leginkább Xiaomi Mi Airdots BASIC True Wireless néven forgalmaznak Európában. Mindkettővel találkozhattok, ugyanúgy CE matricával, angol hangvisszajelzéssel.

De a robotporszívóknál is vannak félre fordítások, vagy a forgalmazó nézi be a megnevezést azon a dobozon, amit forgalmaz. Erre egy példa az új Mi robot vacuum-Mop modell, melyet Kínában Mi robot vacuum 1C néven értékesítenek. Magyar nyelvű webshopok és weboldalak esetén nem egyszer futottam már bele eme precíz megnevezésbe, amivel a vásárlókat jól össze is zavarják. Pedig csak meg kellene nézni, mi szerepel a csomagoláson, és a melléket leírásban. Az 1C-nél maradva, ha tényleg ez a név szerepel a csomagoláson, az biztosra vehető, hogy Kínának szánt változatról van szó, ami nem használható EU szerveren, és hivatalosan angol hangjelzés sem érhető el rá, nem is beszélve a CE megjelölés gyári hiányáról.

Roborock modelleknél az egységes S5 széria után változott az elnevezés. Kínában “T” és “P” jelöléssel kaphatóak az újabb robotporszívók, melyekből a nemzetközi piacra továbbra is ‘S” előtaggal kínálnak modelleket. A Roborock T6 például felénk S6 néven érhető el, a T4 pedig S4 néven rendelhető meg hivatalosan az Amazon és eBay partnereken keresztül.
A Roborock S5 Max megnevezés amolyan PR öntökönrúgás (bocsánat a szóhasználatért, de szebben nem lehet kifejezni, miért is így neveztek el ez frissebb modellt a S6-tól), mivel az átlag vásárló ebből azt látja, hogy ez csupán egy frissített S5 (S50/S55) modell, és nem jobb, mint az S6. Pedig épp fordított a helyzet.

A Roborock S6 amellett, hogy drágább, még nehezen is elérhető, tudásban pedig az S5 Max szintje alatt van. Jóval korábban is mutatták be, mint az S5 Maxot.

Az S5 Max-nak – ahogy fentebb is írtam – tudásban nincs kínai megfelelője – a kínai P5-ből pedig nem készült EU változat.

A poszteren kivehető a vízpumpás, elektronikus vízmennyiség szabályozás, illetve a megnövelt szívóerő, és az új RR mason7.0 algoritmus rendszer is. Hogy ez mennyiben más, mint az S5 Max-nál használt, azt egyelőre nem tudni. Továbbá szerepel még a multi-map menedzsment is, ami a korábban már bevezetett kártyás megoldásra utalhat, azaz a térképen lévő szobákat feloszthatjuk, egyénileg paraméterezhetjük az elkerülni kívánt szakaszokat, szőnyegeket, a szívóerőt, a feltörléshez használt víz mennyiségét, és külön-külön időzíthetjük a helységek takarítását is. Már adott a térképmentés funkció is, amivel akár több emeleten is használható, amennyiben pontosan oda helyezzük le a porszívót, ahol az a térképen szerepelt lementéskor.

A Mi Robot vacuum-Mop szívóerejének illusztrálása

A Mi Robot vacuum-Mop és Mop P modelleknél már tudjuk, hogy bár a gyártó mindkét modell esetén eltérő, a szívómotor megegyezik bennük. Csupán annak teljesítménye van “felhúzva” a belépő Mop modell esetén és a szívónyílás-légcsatorna módosításával érték el a papíron 2500Pa szívóerőt. Ez a próba során erősebb működési hanggal is párosult.
Március 23-án tehát mindenre fény derül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek